Yli 700 suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen tsunamin kohteeksi joutuneeseen Indonesiaan

STT

Tsunamin kohteeksi joutuneeseen Indonesiaan on tehnyt matkustusilmoituksen 714 suomalaista, kerrotaan ulkoministeriöstä.

Suomen suurlähetystö Jakartassa seuraa tilannetta, mutta vielä aamulla ulkoministeriön tiedossa ei ollut suomalaisuhreja.

Tiedossa ei ole, kuinka monen suomalaisen matkakohteena maan sisällä on ollut Jaavan ja Sumatran saarten välinen Sundasalmi, johon tsunami iski.

– Matkustusilmoituksissa on vain muutama, joissa jossain vaiheessa tullaan lomailemaan Länsi-Jaavan alueella. Kaikkihan eivät ilmoitusta tee, ja kyseessä on laaja alue, kertoo ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Anna-Maria Liukko.

Kaikille matkustusilmoituksen tehneille on lähetetty ilmoitus tekstiviestitse. Alueella matkustavia on kehotettu seuraamaan paikallisviranomaisten tiedotusta ja ilmoittamaan omasta tilanteestaan Suomessa oleville omaisille.

– Aina on tärkeätä paikallisviranomaisten tiedotuksen seuraaminen, Liukko neuvoo.

Hätätapauksissa voi ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystysnumeroon +358 9 1605 5555.

Tsunamin on ilmeisesti aiheuttanut Anak Krakataun tulivuoren purkautuminen Sumatran ja Länsi-Jaavan saarten välissä. Tulivuorenpurkauksesta seurasi merenalainen maanvyöry. Tsunamissa on kuollut yli 60 ihmistä ja loukkaantunut satoja.

Ulkoministeriön Jakartasta saamien tietojen mukaan tsunami iski molempien saarten rannoille. Ministeriön mukaan seudut eivät yleensä ole kovin suosittuja länsimaisten turistien keskuudessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut