Vainaja on mies, mutta muuta hänestä ei tiedetä – leukaluun alkuperä on arvoitus tutkijoille

Haastehakemuksen mukaan syyttäjä vaatii tutkinnanjohtajan tuomitsemista virkavelvollisuuden rikkomisesta lyhyeen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Marko Kauko

Asta Tenhunen

Poliisi ei ole pystynyt tunnistamaan Suonenjoelta syyskuussa löytynyttä vainajan jäännettä.

Maastosta Kimpinrannantien läheltä löytyi ihmisen leukaluu 22. syyskuuta. Poliisin mukaan leukaluusta on saatu määriteltyä dna. Sen mukaan vainaja on mies.

Kyseistä dna:ta vastaavaa näytettä ei löydy kuitenkaan poliisin rekisteristä.

Poliisilla ei ole myöskään tiedossa sellaisia kadonneita henkilöitä, jotka saattaisivat liittyä löydettyyn leukaluuhun. Toistaiseksi ei ole siis saatu tunnistettua, kelle vainajalle leuka kuuluu.

Luun on tutkinut myös luututkija. Hänen mukaansa luu vaikuttaa aika vanhalta sen värin, kuivuusasteen ja hampaiden perusteella. Hampaiden kuluneisuutta on verrattu siihen, miten hampaat kuluvat nykyihmiseltä. Luun tarkkaa ikää ei ole kuitenkaan pystytty määrittelemään toistaiseksi.

Poliisin mukaan asiassa ei ole tullut ilmi mitään, mikä viittaisi rikokseen.

Poliisin mukaan on mahdollista, että vanha luu on kulkeutunut alueelle joskus kaatopaikalle tuotujen jätekuormien mukana. Löytöpaikan vieressä on vanhan kaatopaikan ja puhdistamon reunat. Löytöpaikka on lähellä Suonenjoen keskustaa.

Leukaluun löysi satunnainen ulkoilija. Poliisit tutkivat sen jälkeen alueen.

Alueelta ei ole löydetty muita ihmisen luita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.