Kike Elomaan juhlaeleganssi mukaili lumikuningatarta

Perussuomalaisten kansanedustaja Riva "Kike" Elomaa saapui juhliin yhdessä miehensä Kimmo Elomaan kanssa. Lehtikuva/Roni Rekomaa

STT

Näyttävistä juhla-asuistaan tunnettu kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa (ps.) luotti iltapuvussaan jälleen kerran isänmaallisiin sävyihin. Tänä vuonna Elomaa oli panostanut myös näyttävään takkiin, joka lämmitti itsenäisyyspäivän illassa.

Lähes maahan yltävä, lumikuningatarmainen valkoinen takki on tekoturkista. Elomaa kertoi oppineensa aiemmilta vuosilta, että Linnan juhlien yhteydessä saattaa joutua odottelemaan ulkona joko mennessä tai tullessa.

Sini-valkoinen iltapuku oli Elomaan luottovaatettajan, muotisuunnittelija Jaana Varkki-Terhon käsialaa. Kierrätys on huomioitu puvussa niin, että osa kankaista on uusiokäytössä. Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Elomaan mukaan itsenäisyyspäivän juhlinnassa tärkeintä on kunnioitus veteraaneja kohtaan. Hän kehotti muistelemaan kaikkia koettelemuksia, joita sotien aikana ja niiden jälkeen on kestetty. Hän huomautti, että esimerkiksi mielenterveysongelmat jäivät aikanaan vähälle huomiolle.

– Silloin piti vain kestää, Elomaa sanoi.

Synkkyyteen Elomaa ei kuitenkaan halunnut vajota, vaan huomautti, että Suomella on paljon ilonaiheitakin, kuten rauha ja työllisyyden kohentuminen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut