Viimeisissä Linnan juhlissaan Lenita Toivakka halusi kokeilla jotain uutta

STT

Eduskunnan keväällä jättävä kansanedustaja Lenita Toivakka (kok.) kuvailee olevansa ennen kaikkea kiitollinen, että on päässyt osallistumaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle jo 12 vuotena. Tämänkertainen kutsu oli viimeinen kansanedustajan roolissa.

– Varmaan siinä on sellaista erityistä tunnetta mukana, että katselee tarkkaan ja painaa kaiken mieleensä, Toivakka pohti.

Hänen mukaansa tämänvuotinen ympäristö- ja ilmastoteema oli loistava valinta.

– Tämä on asia, johon jokaisen suomalaisen on oltava vaikuttamassa, että meidän ilmastoa ja ympäristöä säästetään.

Viimeisissä juhlissaan Toivakka päätti kokeilla jotain uutta: hänen iltapuvussaan on pitkät hihat. Tummansinisestä silkkisatiinista valmistettu puku on muotisuunnittelija Jaana Varkki-Terhon käsialaa.

Näyttävät hihat ovat suoralinjaisen puvun katseenvangitsijat. Toivakka iloitsi myös puvun kauniista kaula-aukosta.

– Halusin sellaisen puvun, jossa olisi mukava juhlia ja se tuntuisi omalta. Toivotaan, että puvulla on tämän jälkeen käyttöä, että se kiertäisi joko omassa käytössä tai tyttärieni tai ystävieni käytössä.

Asusteitaan Toivakka on käyttänyt Linnassa jo aikaisempina vuosina. Korvakorut olivat hänen laskujensa mukaan kolmatta kertaa itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Aiempien vuosien tapaan Toivakka saapui juhliin aviomiehensä Jukan kanssa.

Mikkeliläinen Toivakka ilmoitti elokuussa, ettei asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Hän ehti istua eduskunnassa kolme kautta, yhteensä 12 vuotta. Hän toimi myös eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä Alexander Stubbin (kok.) hallituksessa sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa kesään 2016 asti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut