Ikkunasta ulos ja munkinostoon

Seppo Kemppainen (vas.), Olavi Hautsalo, Lasse Lehtinen ja Matti Terästö (takana) ovat Kuopion Lyseon lukiosta 50 vuotta sitten valmistuneita riemuylioppilaita. Juha Poutanen

Iida Ahonen

Kuopion Lyseon lukion vuoden 1965 ylioppilailla on entisestä lukiostaan positiivisia muistoja.

– Katutason luokat olivat hyviä. Ikkunasta saattoi hypätä ulos ja mennä torille ostamaan munkin. Sitten samaa tietä takaisin, kertoilee Lasse Lehtinen.

Lyseon opettajat olivat persoonallisia ja nuoret miehet innostuivat melkein kaikista aineista.

– Olavin lempiaine oli kyllä varmaan musiikki, Lehtinen arvelee viitaten Olavi Hautsalon myöhempään uraan ooppera- ja konserttilaulajana.

– Olihan se mukavaa, mutta musiikkia ei ollut koulussa kovin paljon, Hautsalo toteaa.

50 vuotta sitten Kuopion Lyseon lukio oli vielä poikakoulu.

– Se oli sitten mukavaa, kun välillä oli Tyttölyseon eli Tipulan kanssa yhteisiä juhlia. Pääsi tyttöjen kanssa tekemisiin, Lehtinen, Hautsalo ja Seppo Kemppainen muistelevat.

Tänään 50 vuotta sitten kirjoittaneet ylioppilaat seuraavat, kun lyseon tämän kevään ylioppilaat saavat lakkinsa. Lasse Lehtinen pitää juhlassa puheen.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut