Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Suuri osa nuorista pohjoiskorealaisista ei tunne erityistä uskollisuutta maan johtajaa Kim Jong-unia kohtaan, väittää Pohjois-Koreasta dramaattisesti viime vuonna paennut sotilas. Oh Chong-song kertoo japanilaisen Sankei Shimbun -lehden haastattelussa suhtautumisen politiikkaan olevan välinpitämätöntä, koska johtoaseman periytyminen politiikassa otetaan annettuna.

Japanilaislehden mukaan Oh ei ole kuka tahansa rivisotilas vaan pohjoiskorealaisen kenraalin poika.Ohin pako kotimaasta nousi kansainväliseksi uutiseksi vuosi sitten, kun hän ajoi Panmunjomin rajakylään ja juoksi aselepolinjan yli sotilaiden ampuessa hänen peräänsä. Näyttävä pako tallentui rajavyöhykkeen lukuisiin valvontakameroihin.

Oh haavoittui vaikeasti ja oli pitkään sairaalahoidossa Etelä-Koreassa. Hänellä ei kuitenkaan ole kaunoja ampujia kohtaan.

– He olisivat saanet ankaran rangaistuksen, jos eivät olisi ampuneet. Heidän asemassaan minä olisin tehnyt sanoin, Oh kertoo.

Japanilaislehden haastattelu on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Oh puhuu julkisuudessa. Lehden mukaan japanilaiset tiedusteluviranomaiset ovat vahvistaneet hänen henkilöllisyytensä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut