Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotimaa24: Kirkon keskushallinnon johtoon nousemassa kirkkoherra Kuopiosta

Kirkollisista asioista kirjoittava Kotimaa24-sivusto uutisoi, että Kuopion Männistön seurakunnan kirkkoherra Aulikki Mäkinen on noussut valitsijamiesten suosikiksi uudeksi Kirkkohallituksen kansliapäälliköksi ja häntä ehdotetaan valittavaksi virkaan. Kirkolliskokous päättää asiasta todennäköisesti tänään aamupäivän aikana.

Mäkisen vahvuuksiksi mainitaan verkkojulkaisun mukaan hyvät alueelliset yhteiskuntasuhteet, osallistava työote sekä strateginen ja analyyttinen kyky hahmottaa organisaation johtamista.

Kirkon ylimmäksi virkamieheksi haki alkusyksystä 13 hakijaa, joista neljä otettiin haastattelukierroksen jälkeen henkilöarviointiin. Haastatteluryhmä piti Mäkisen kanssa tasaveroisena ehdokkaana kirkkoneuvos Pekka Huokunaa. Myös valitsijamiesten äänestys oli tiukka ja Mäkinen sai vasta toisella äänestyskierroksella äänienemmistön yhden äänen erolla.

Mäkinen on kannanotoissaan edustanut kirkossa vapaampaa linjaa. Esimerkiksi Savon Sanomissa vuosi sitten maaliskuussa julkaistussa kirjoituksessa hän asettui tasa-arvoista avioliittoa kannattavien puolelle.

Kansliapäällikkö johtaa ja kehittää kirkkohallituksen viraston toimintaa ja vastaa viraston strategisesta suunnittelusta. Virka vapautui tehtävää aiemmin hoitaneen Jukka Keskitalon siirryttyä Oulun hiippakunnan piispaksi.