Elokuussa kadonnut nainen löytyi kuolleena suolta - sivullisen havainto vaatteista auttoi

20160524 SAVON SANOMAT KOTIMAA Poliisin ennalta ehkäisevä työ. Kuvassapoliisi vanhempi konstaapeli virkahaalariKuva: Juha Poutanenaihekuva Juha Poutanen

Asta Tenhunen

Pieksämäellä elokuussa kadonnut 74-vuotias nainen on löytynyt menehtyneenä.

Poliisin mukaan nainen löytyi noin kolmen kilometrin päästä katoamispaikastaan suolta Pieksämäen Tahiniemen ja Kukkaromäen välistä.

Mikkeliläisnainen oli elokuun alussa Pieksämäen Partaharjulla harrastusporukan mukana ulkoilutapahtumassa, kun hän suunnistusretkellä katosi maastoon. Nainen oli ikäisekseen hyväkuntoinen, mutta kärsi ilmeisesti muistioireista.

Polisii etsi kadonnutta useina päivinä kesällä ja syksyn aikana.

Sivullinen ilmoitti poliisille eilen suoalueelta löytyneestä vaatteesta, joka oli mahdollisesti kadonneen naisen. Vaatteiden löytöpaikka sijaitsi vain noin sadan metrin päässä Pieksämäen ratapihalta.

Ilmoituksen perusteella poliisi etsi aluetta tiistaina ja keskiviikkona poliisin ruumiskoirien avulla. Keskiviikkona ruumiskoira paikansi vainajan suolta noin sadan metrin päästä kohdasta, josta vaatteita oli löytynyt.

Poliisin mukaan vaatteet ja löytyneet tavarat osoittavat, että kyseessä ei epäillä olevan muu kuin kyseinen nainen. Löytyneen henkilön henkilöllisyys varmistetaan vielä oikeuslääketieteellisin tutkimuksin.

Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta, vaan poliisi jatkaa asian selvittämistä normaalina kuoleman syyn tutkintana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.