Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lakkautettavaksi määrätty uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike marssi Helsingissä

Lakkautettavaksi määrätty uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) järjesti lauantaina Helsingissä mielenilmauksen, johon poliisin mukaan osallistui satakunta ihmistä.

Poliisi oli jo ennalta saanut tietoa, että Ruotsista oli laivalla tulossa ihmisiä, jotka saattaisivat mahdollisesti aiheuttaa häiriötä yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Poliisi olikin yhteistyössä Tullin ja Rajavartiolaitoksen kanssa aamupäivällä näitä ihmisiä vastassa Katajanokan terminaalissa ja Olympiaterminaalissa.

Satamissa poliisi otti kiinni yhdeksän ihmistä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

– Poliisin tietojen mukaan henkilöt olivat aikeissa osallistua Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenilmaukseen. Henkilöiden hallusta löydettiin varusteita, muun muassa kamppailuhanskoja, joiden perusteella he olivat varautuneet väkivaltaan, sanoi apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen tiedotteessa.

Kiinni otetut vapautettiin myöhemmin lauantaina, ja poliisin tietojen mukaan he myös poistuivat laivalla Suomesta. Yhdelle ihmiselle annettiin sakkorangaistus.

 

 

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenilmaus sujui poliisin mukaan rauhallisesti. Kopperoisen mukaan järjestö marssi sisäministeriön eteen, jossa pidettiin puheita. Mielenosoituksesta oli ilmoitettu etukäteen.

Turun hovioikeus päätti syyskuun lopulla lakkauttaa PVL:n yleisen edun vastaisena. Samaan tulokseen päätyi myös Pirkanmaan käräjäoikeus aiemmin.

– Hovioikeuden ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen, koska valitusaika korkeimpaan oikeuteen on vielä kesken. Niin kauan on se tilanne, että järjestö toimii niin kuin toimii, Kopperoinen selvensi.