Auto suistui kovalla vauhdilla järveen Kuopion Pirtissä

Pelastussukeltajat saivat hälytyksen Kallaveden rantaan. Arkistokuva Asta Tenhunen

Asta Tenhunen

Henkilöauto suistui järveen Kuopion Pirttilahden venerannassa torstaina alkuyöstä.

Pelastuslaitoksen sukeltaja pelasti pinnan alle jääneen auton kuljettajan. Autoa ajanut mies oli myöhään illalla vakavassa tilassa.

Henkilöautoa ajaneen miehen käyttäytymisestä oli tullut jo aiemmin illalla poliisille ilmoitus, jonka takia partio lähti selvittämää asiaa Etelä-Kuopion suuntaan. Kun poliisipartio ehti Pirttiin, auton nähtiin putoavan veneluiskasta järveen.

Auto ajelehti veden mukana hetken ja upposi noin 30 metrin päähän rannasta.

Paikalle hälytettiin poliisin lisäksi ambulanssi ja palomiehet. Pelastussukeltajaa auttoi pimeässä yössä se, että uponneen auton valot näkyivät vedessä. Lisäksi poliisit osasivat osoittaa paikan, jossa mies oli nähty auton luona viimeksi vedessä ennen hänen vajoamistaan pinnan alle. Miehen oli nähty pääsevän uppoavan auton ikkunasta ulos, mutta vajoavan sitten itsekin veden pinnan alle.

Pelastussukeltaja löysi järveen uponneen miehen muutamissa minuuteissa, jonka jälkeen hänet siirrettiin ensihoidon hoiviin.

Ensitietojen mukaan mies ehti olla veden alla noin viisi minuuttia. Mies oli tajuton, kun häntä lähdettiin kuljettamaan ambulanssilla sairaalaan.

Nostettuaan kuljettajan ylös järvestä palomiehet vetivät myös uponneen auton rantaan. Autossa ei ollut tapahtumien aikaan kyydissä kuljettajan lisäksi muita ihmisiä.

Poliisi tutkii tapahtumien kulkua. Miehen auton ei tämän hetken tiedon mukaan tiedetä osuneen Pirtissä kehenkään tai mihinkään muuhun ennen tapahtumia venerannassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut