Työoikeuden professori moittii hallituksen irtisanomislakiluonnosta

STT

Työ- ja elinkeinoministeriö toimitti keskiviikkona lainsäädännön arviointineuvostolle arvioitavaksi hallituksen lakiluonnoksen irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä.

Kiistellyllä lailla kevennettäisiin irtisanomisperusteita alle kymmenen hengen yrityksissä.

Ministeriön mukaan uudella lailla huomioitaisiin aiempaa paremmin pienen työnantajan heikommat mahdollisuudet kantaa seuraukset yksittäisen työntekijän moitittavasta menettelystä.

Turun yliopiston työoikeuden professorin Seppo Koskisen mukaan nyt julkistettu lakiluonnos on epäselvä eikä lakiteknisesti kovinkaan korkeatasoinen. Hän kummeksuu koko lakihanketta, sillä hänen mukaansa uusi laki ei tällaisenaan juurikaan muuttaisi nykytilannetta.

– Yritysten koko otetaan jo nykyisin asiallisesti huomioon irtisanomistapauksissa. On vaikea sanoa, mitä se tarkoittaisi, jos yritysten kokoa alettaisiin huomioida nykyistä enemmän, Koskinen sanoi STT:lle.

Koskinen ei usko, että laki vaikuttaisi hallituksen toivomalla tavalla.

– Työllistämisen kynnyksen mataloittaminen pienissä yrityksissä, mihin hallitus tällä pyrkii, on hyvä asia, mutta tämä ei sitä tee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut