Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi ratsasi Opelin tilat – epäillään päästömanipuloinnista

Poliisit ovat ratsanneet autovalmistaja Opelin tilat. Saksan Hessenin osavaltion poliisin edustajan mukaan Opelia epäillään dieselautojen päästämien typen oksidien manipuloinnista. Opel vahvistaa etsinnät.

Bild-lehden mukaan manipulointi koskee 95 000:ta dieselautoa, jotka on valmistettu vuosina 2012–2017. Manipulointi tapahtuu niin, että autoon asetettu ohjelmisto vähentää testeissä päästöjä, mutta todellisessa ajossa päästörajat ylittyvät selvästi.

Dieseleiden päästömanipulointi nousi esiin vuonna 2015, kun Volkswagen kärähti asiasta. VW:n skandaali koski 11:tä miljoonaa autoa.

Sen jälkeen epäilyt ovat kohdistuneet toisiin saksalaisiin merkkeihin BMW:hen ja Mercedes-Benziin. Ranskalaisen P SA:n omistama Opel on jäänyt vähemmälle huomiolle

 

Juttua on korjattu 17.10. klo. 11:21. Opelia epäillään dieselautojen päästämien typen oksidien manipuloinnista, ei rikkipäästöjen.