Poliisi ratsasi Opelin tilat – epäillään päästömanipuloinnista

Bild-lehden mukaan manipulointi koskee 95 000:ta dieselautoa, jotka on valmistettu vuosina 2012–2017. LEHTIKUVA / AFP

STT

Poliisit ovat ratsanneet autovalmistaja Opelin tilat. Saksan Hessenin osavaltion poliisin edustajan mukaan Opelia epäillään dieselautojen päästämien typen oksidien manipuloinnista. Opel vahvistaa etsinnät.

Bild-lehden mukaan manipulointi koskee 95 000:ta dieselautoa, jotka on valmistettu vuosina 2012–2017. Manipulointi tapahtuu niin, että autoon asetettu ohjelmisto vähentää testeissä päästöjä, mutta todellisessa ajossa päästörajat ylittyvät selvästi.

Dieseleiden päästömanipulointi nousi esiin vuonna 2015, kun Volkswagen kärähti asiasta. VW:n skandaali koski 11:tä miljoonaa autoa.

Sen jälkeen epäilyt ovat kohdistuneet toisiin saksalaisiin merkkeihin BMW:hen ja Mercedes-Benziin. Ranskalaisen P SA:n omistama Opel on jäänyt vähemmälle huomiolle

 

Juttua on korjattu 17.10. klo. 11:21. Opelia epäillään dieselautojen päästämien typen oksidien manipuloinnista, ei rikkipäästöjen.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut