Tekniikkasivusto: Trumpin kannattajille suunnatun deittisovelluksen tiedot vuosivat julkaisupäivänä

Presidentti Donald Trumpin kannattajille tarkoitettu deittisovellus ei toiminut odotetulla tavalla, vaan paljasti käyttäjien tiedot. Lehtikuva

STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kannattajille tarkoitettu deittisovellus ei saanut toivotunlaista aloitusta käytölleen, kun DonaldDaters-nimellä kulkevan sovelluksen tietoja kerrottiin vuotaneen sovelluksen julkaisupäivänä.

Iskulausetta "Make America Date Again" käyttävän sovelluksen tarkoituksena on muun muassa saattaa yhteen samanhenkisiä Trumpia kannattavia amerikkalaissinkkuja.

Sovelluksella oli noin 1 600 käyttäjää sen julkaisupäivänä, vuodosta raportoinut TechCrunch-tekniikkasivusto kertoo. Sivuston mukaan sovelluksesta oli löytynyt ominaisuus, jonka myötä turvallisuustutkija pääsi käsiksi sovelluksen tietokantaan. TechCrunch sai käsiinsä tiedot, jotka sisälsivät muun muassa käyttäjien nimet, profiilit, kuvat ja yksityisviestit.

Nettisivuillaan käyttäjien tietojen yksityisenä pysymistä lupaileva sovellus sulki yhteyden tietokantaan sen jälkeen, kun TechCrunch otti siihen yhteyttä asiassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut