Äänestys: Tapani Kansa ja Mikko Alatalo jakavat kuukauden levyn

Mikko Alatalo. KIMMO BRANDT

Jerri Koskinen

Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestys päättyi tasapeliin kahden veteraaniartistin kesken. Tapani KansanSielunlaulu ja Mikko AlatalonViimeinen juna olivat menestyneimmät levyt. Kolmostilan otti Anssi Kelan uutuus Ääriviivoja.

Tapani Kansa on sanoittanut albumin kahdestatoista kappaleesta kymmenen. Sävellykset ovat Älä kiiruhda -klassikkoa lukuun ottamatta Kassu Halosen, joka on tehnyt kaikki sovitukset.

Mikko Alatalo on ilmoittanut tehneensä uransa viimeisen studioalbumin. Peräti 29 uutta ja 11 tuttua kappaletta sisältävä tuplalevy toimii myös johdantona Alatalon ja Harri Rinteen musiikilliseen maailmaan. Parivaljakko on varttunut 45 vuoden kuluessa faniensa kanssa. Maalaispojat ovat tulleet Siirtomaa-Suomesta lähiöiden kautta siihen ikään, kun ystäviä kaatuu ympäriltä ja odotellaan viimeistä junaa.

Levyllä on käytössä Alatalo-Rinteen koko repertuaari. Levyllä vierailevat muun muassa kitaristit Larry Peninsula ja Heikki Silvennoinen sekä rap-duo Mansesteri.

 

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut