AP: Tulivuori purkautui maanjäristyksen koettelemalla Sulawesin saarella

STT

Indonesiassa Soputan-tulivuori on purkautunut maanjäristyksen ja tsunamin koettelemalla Sulawesin saarella, kertoo uutistoimisto AP.

Viranomaiset varoittivat lentokoneita saaren pohjoisosassa tapahtuneesta tulivuorenpurkauksesta, koska tulivuorten tuhka on haitallista lentokoneiden moottoreille. Purkaus syöksi tuhkaa useiden kilometrien korkeuteen.

Ihmisiä kehotettiin välttämään tulivuoren lähialueita ja varautumaan hengityssuojaimilla mahdollisten tuhkalaskeutumien varalta. Evakuointeihin ei kuitenkaan ole ryhdytty.

Soputan-tulivuori sijaitsee Sulawesin saaren pohjoisen niemimaan kärjessä useiden satojen kilometrien päässä maanjäristyksen ja tsunamin runtelemasta Palun kaupungista.

Indonesia sijaitsee niin sanotulla Tyynenmeren tulirenkaalla, jolla maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset ovat yleisiä. Viranomaisten mukaan Indonesiassa on yli 120 aktiivista tulivuorta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut