Indonesiassa taas uusi maanjäristys – noin 1  600 kilometrin päässä tsunamin runtelemalta Sulawesin saarelta

Maanjäristyksen ja tsunamin aiheuttamia tuhoja korjataan yhä Sulawesin saarella Indonesiassa. Lehtikuva

STT

Maanjäristykset ovat aamulla koetelleet Indonesian Sumban saarta. Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen mukaan ensimmäinen järistys oli voimakkuudeltaan 5,9 eli keskinkertainen järistys. Maanjäristyksen keskus oli noin 40 kilometrin päässä Sumban saaresta, jossa asuu 750 000 ihmistä. Noin 15 minuuttia ensimmäisen järistyksen jälkeen samalla alueella oli toinen järistys, joka oli voimakkuudeltaan 6,0 eli voimakas järistys.

Sumba sijaitsee noin 1  600 kilometrin päässä etelään Sulawesin saaresta, jota on runnellut maanjäristys ja tsunami. Perjantaina Sulawesin saarella tapahtunut luonnonkatastrofi on vaatinut virallisten tietojen mukaan ainakin 800 ihmisen hengen.

Kuolonuhrien määrän pelätään kuitenkin nousevan, kun kuolonuhreja aletaan etsiä syrjäisemmiltä seuduilta.

Paikallisten pelastusviranomaisten tuoreimpien tietojen mukaan pelastustyöntekijät löysivät 34 opiskelijan ruumiit kirkosta, joka oli jäänyt maanvyörymän alle. Yhteensä raamattukoulussa opiskelevia on ilmoitettu kadonneeksi 86, joten 52 opiskelijaa on edelleen kateissa.

Noin 190 000 ihmistä tarvitsee nopeasti humanitaarista apua katastrofialueella

Indonesian presidentti pyysi maanantaina virallisesti ulkomaista apua maanjäristyksen ja tsunamin runtelemalle Sulawesin saarelle. Maan hallitus kuitenkin painotti, että tilanne on hallinnassa.

YK:n mukaan noin 190 000 ihmistä tarvitsee nopeasti humanitaarista apua Indonesian katastrofialueella. YK:n humanitaarisen avun toimisto sanoo, että joukossa on 46 000 lasta ja 14 000 iäkästä ihmistä.

Kymmenettuhannet ihmiset ovat lisäksi joutuneet jättämään kotinsa katastrofin vuoksi.

Yli 1 400 hengissä selvinnyttä on evakuoitu Sulawesin suurimpaan kaupunkiin Makassariin. Heidät lennätettiin saaren eteläosassa sijaitsevaan Makassariin tsunamin raunioittamasta Palun kaupungista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut