Susijahti loppui Siilinjärvellä: poliisi lopetti pienikokoisen naarassuden

Olavi Oinonen, Jorma Jalkala ja Kari Repo olivat torstaina poliisin apuna jäljittämässä Siilinjärven taajamassa liikkunutta sutta. Paula Pohjamo

Janne Niiranen, Jukka-Pekka Räsänen

Yllä olevalla videolla susi jolkottelee torstaiaamuna kello kuuden aikaan Räisälässä. Videon on kuvannut Pekka Rissanen.

Siilinjärven taajaman tuntumassa liikkunut susi on lopetettu, kertoo Itä-Suomen poliisi Facebook-sivullaan. Poliisipartio sai näköhavainnon eläimestä Räisälässä ja pääsi ampumaan sen noin 20 metrin päästä.

Poliisi ampui eläimen karbiinilla, joka on poliisin puoliautomaattinen virka-ase.

Lopetettu susi oli pienikokoinen nuori naaras. Poliisin mukaan se näytti päällisin puolin terveeltä ja normaalisti ravintoa saaneelta.

Susi liikuskeli Siilinjärvellä yli kolme vuorokautta. Poliisille tuli sinä aikana noin 20 ilmoitusta sen liikkeistä. Viimeinen ilmoitus tuli hieman ennen sen lopettamista.

Susi toimitetaan Elintarviketutkimuskeskuksen Eviran tutkimuksiin Ouluun.

Olavi Oinonen, Jorma Jalkala ja Kari Repo olivat torstaina poliisin apuna jäljittämässä Siilinjärven taajamassa liikkunutta sutta.6067705_.jpg

Juttua korjattu: Poliisi ei ampunut sutta konepistoolilla vaan karbiinilla.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut