Lahtelaiskoulun koulupäivä peruttiin Mukkulan ostoskeskuspalon takia – 600–800 neliömetriä liiketilaa tuhoutui palossa täysin

Lahdessa Mukkulan ostoskeskuksen palo on saatu hallintaan. Pelastuslaitoksen mukaan noin 600–800 neliömetrin alue ostoskeskuksen liikerakennuksesta on palanut. Uusia tuhoja ei enää odoteta.

– Näyttää siltä, että loput pelastuvat, päällikköpäivystäjä Heikki Suomalainen sanoo.

Suomalaisen mukaan palosta kärsinyt rakennus on kaikkiaan noin 2 400 neliön kokoinen, ja se jakautuu kahteen L-kirjaimen muotoiseen siipeen.

Pahiten palanut alue on toisen siiven matala länsipääty, jossa on vielä sammutettavia palopesäkkeitä. Jälkiraivauksen odotetaan kestävän iltapäivään.

Palosta muodostuva savu vaikuttaa myös läheiseen Mukkulan kouluun, jonka koulupäivä on perjantaina palon vuoksi peruttu. Koululle saapuville oppilaille järjestetään esimerkiksi retkitoimintaa. Mukkulan esikoululaiset viettävät päivänsä Kilpiäisten päiväkodissa.Ravintolatiloja ei pystytä enää pelastamaan Ostoskeskuksen palaneessa osassa on ravintolatiloja, joita ei päivystävän palomestarin mukaan enää pystytä pelastamaan. Rakennuksessa on myös muun muassa S-market, johon palo ei levinnyt. Palomestarin arvion mukaan kauppa saattaa kärsiä savuvahinkoja.

Palopaikalla on kymmenien pelastuslaitoksen yksikköjen lisäksi myös poliisin yksikköjä. Palon syttymissyystä ei vielä ole tietoa. Tämänhetkisen tiedon mukaan palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Hälytys palosta tehtiin hieman ennen aamuneljää.

Lue lisää aiheesta

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut