Ponssen Juho Nummela sai tunnustusta uuden ajan johtamiskyvyistä

Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela sai tunnustusta johtamistaidoistaan. Peter Forsgard

Vuokko Nissinen

Vieremäläisen metsäkoneyhtiö Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela on nimetty Vuoden liikemieheksi. Palkinnon jakaa vuosittain Suomen Liikemiesyhdistys yhdessä Kauppalehden ja Aalto-yliopiston kanssa.

Palkitsemisperusteluiden mukaan Nummela toteuttaa johtamisessaan periaatteita, joissa vastuullinen toiminta, läpinäkyvyys ja sidosryhmien osallistaminen ovat tuottaneet menestystä.

– Juho Nummelan johtajuudessa yhdistyvät yrityksen juurien arvostaminen ja uuden luominen yhteistyössä kaikkien ponsselaisten kanssa. Se on mahdollista, koska Nummela itse syttyy siitä, että yritystä viedään yhdessä eteenpäin organisaatiotasosta riippumatta. Hän on aidosti keskusteleva johtaja ja esimerkinnäyttäjä uuden ajan johtamiskyvyistä, raati arvioi.

Nummela on työskennellyt Ponssen toimitusjohtajana vuodesta 2008. Hän aloitti yhtiössä diplomityöntekijänä vuonna 2002, toimi laatu- ja IT-johtajana vuosina 2005–2006 ja tehtaanjohtajana 2006–2008. Koulutukseltaan hän on tekniikan tohtori.

Ensimmäistä kertaa palkinnon historiassa Vuoden liikemies on valittu toistamiseen samasta yrityksestä. Ponssen perustaja Einari Vidgrén vastaanotti palkinnon vuonna 1997.

Viime vuonna palkinnon sai kuopiolainen hallitusammattilainen Mika Sutinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut