Jääkiekkoikoni ja huippukokki perustavat Kuopioon uuden ravintolan – "Meillä oli samat haaveet"

Janne Niiranen

Entinen NHL-jääkiekkoilija Kimmo Timosen omistava Vararengasravintolat Oy ja Top Chef -kisan vuonna 2015 voittaneen Anssi Kantelisen ravintola Urban perustavat Kuopioon uuden ravintolan. Perustajat kuvailevat Blocco-nimistä ravintolaa laadukkaaksi ja mutkattomaksi pitseriaksi.

Timonen, Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Mika Hämäläinen, Kantelinen ja Urbanin toinen yrittäjä Anna Marttinen perustavat uutta ravintolaa varten uuden Kuopion Kortteliravintolat Oy:n.

– Meillä oli samat haaveet perustaa laadukas pitseria Kuopioon. Pari kuukautta sitten aloimme jutella aiheesta ja nyt ollaan tässä vaiheessa, kertoo Kantelinen.

Uuden ravintolan pitsat paistuvat kiviarinauunissa. Pitsojen lisäksi ravintolassa on tarjolla antipastoja eli italialaisia alkupaloja.

– Emme ole kategorisesti napolilainen pitseria, vaikka väkisinkin sinne suuntaan taittuu. Painotamme tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita ja raaka-aineita voi olla myös kauden mukaan, esimerkiksi syksyllä tuoreita sieniä.

– Listalla on perinteisiä pitsoja, mutta mukaan tulee myös "vierailevia" esimerkiksi jenkkipitsoja ja kevyempiä vaihtoehtoja, joissa pohja on paistettu, mutta sen päällä on tuoretta kamaa, Kantelinen kertoo.

Ravintola avautuu tämän vuoden aikana Puijonkadulle, lähelle Kuopion toria. Tarkan paikan perustajat kertovat vasta sitten, kun lopullinen vuokrasopimus on allekirjoitettu.

Yrittäjät aloittavat remontin uuden ravintolan tiloissa pian. Mikäli kaikki sujuu ilman yllätyksiä ja viivästyksiä, ravintola voisi avautua marraskuussa.

– Aikataulu tarkentuu myöhemmin. Kiviarinauunin toimitusaika on vähintään kahdeksan viikkoa. Pelkästään se voi aiheuttaa vähän viivästystä, sanoo Hämäläinen.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut