Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituksen viimeiset budjettineuvottelut jatkuvat Kesärannassa

Hallituksen neuvottelut ensi vuoden talousarviosta jatkuvat pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Aamulla kello 7.30:n ja 8:n välillä Kesärantaan virtasi tummia autoja ja takseja kyydissään ainakin ministereitä ja hallituspuolueiden edustajia, kertoo paikalla oleva STT:n toimittaja.

Kyseessä on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen viimeinen budjettiriihi. Hallituksen esitys on määrä tuoda julki tänään.

Kesärannan portilla ei aamulla annettu STT:lle tarkkaa arviota neuvottelujen kestosta. Jotkin hallituspuolueiden edustajat arvioivat, että tiedotustilaisuus voisi olla iltapäivällä.

Hallitukselta odotetaan linjauksia muun muassa maatalouden kriisituen suuruudesta ja Itämeren suojelun lisärahoituksesta.

Verotukseen ei ole odotettavissa isoa pakettia, koska Työttömyysvakuutusrahaston hallitus päätti eilen alentaa palkansaajien työttömyysvakuutusmaksuja.

Hallituspuolueissa on korostettu tiukan budjettikurin jatkamista. Suomen talous kasvaa, mutta valtion ensi vuoden budjetista on tulossa edelleen alijäämäinen.