Hallituksen viimeiset budjettineuvottelut jatkuvat Kesärannassa

Meneillään oleva budjettiriihi on Juha Sipilän hallituksen viimeinen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT

Hallituksen neuvottelut ensi vuoden talousarviosta jatkuvat pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Aamulla kello 7.30:n ja 8:n välillä Kesärantaan virtasi tummia autoja ja takseja kyydissään ainakin ministereitä ja hallituspuolueiden edustajia, kertoo paikalla oleva STT:n toimittaja.

Kyseessä on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen viimeinen budjettiriihi. Hallituksen esitys on määrä tuoda julki tänään.

Kesärannan portilla ei aamulla annettu STT:lle tarkkaa arviota neuvottelujen kestosta. Jotkin hallituspuolueiden edustajat arvioivat, että tiedotustilaisuus voisi olla iltapäivällä.

Hallitukselta odotetaan linjauksia muun muassa maatalouden kriisituen suuruudesta ja Itämeren suojelun lisärahoituksesta.

Verotukseen ei ole odotettavissa isoa pakettia, koska Työttömyysvakuutusrahaston hallitus päätti eilen alentaa palkansaajien työttömyysvakuutusmaksuja.

Hallituspuolueissa on korostettu tiukan budjettikurin jatkamista. Suomen talous kasvaa, mutta valtion ensi vuoden budjetista on tulossa edelleen alijäämäinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut