Uusi voimakas järistys ajoi ihmiset paniikissa kaduille Lombokin saarella – toistaiseksi ei tietoa suurista tuhoista

Indonesialaisella Lombokin saarella on ollut lyhyen ajan sisällä useita voimakkaita maanjäristyksiä, jotka ovat tehneet valtavia tuhoja saarella. Adek Berry

STT

Indonesiassa uusi voimakas maanjäristys on vavisuttanut Lombokin saarta. Se ei kuitenkaan vaikuta aiheuttaneen suuria tuhoja saarella, jossa viime viikkojen järistykset ovat vaatineet yli 460 ihmisen hengen.

Paikallista aikaa puolenpäivän jälkeen iskeneen järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,3. Sen keskus oli saaren koillisosassa noin seitsemän kilometrin syvyydessä.

Tutina tuntui Lombokin lisäksi ainakin viereisellä Balin turistisaarella.

– Kuolemantapauksista tai vakavista tuhoista ei ole tullut tietoja, mutta ihmiset ovat traumatisoituneita, sanoi luonnonkatastrofien torjunnasta vastaavan edustaja Sutopo Purwo Nugroho."Ihmiset ovat kauhuissaan" Lombokin pääkaupungissa Mataramissa ihmiset pakenivat paniikissa kodeistaan.

– Ihmisiä on kerääntynyt ulos avoimille paikoille, ja he ovat yhä kauhuissaan. Ihmiset ovat traumatisoituneet aiemmista maanjäristyksistä, ja jälkijäristykset eivät vaikuta loppuvan koskaan, kertoi paikallinen asukas Endri Susanto.

Lombokilla on mitattu satoja jälkijäristyksiä sen jälkeen kun voimakkuudeltaan 6,9:n järistys aiheutti saarella suurta tuhoa kaksi viikkoa sitten.

Järistysten takia yli 350 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Osa evakuoiduista nukkuu ulkona teltoissa. Jälkijäristykset vaikeuttavat avun toimittamista sitä tarvitseville.

– Olin kuljettamassa apua evakuoiduille, kun yhtäkkiä näin sähkötolpan heiluvan ja tajusin, että kyseessä oli maanjäristys. Ihmiset alkoivat huutaa, ja kaikki juoksivat ulos kadulle, kertoi avustustöihin osallistunut Agus Salim.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut