Stockmann hinasi voittoaan ylöspäin – Lindex vaihteeksi iskussa 

Stockmann satsasi huhti-kesäkuussa ravintoloihin ja kahviloihin tavarataloissaan. Yhtiön mukaan ravintolat ja kahvilat ovat vastaus asiakkaiden toiveisiin. Emmi Korhonen / Lehtikuva

ANTTI AUTIO / STT

Vaateketju Lindex on sivuuttanut suurimmat vaikeutensa, ilmenee tavarataloyhtiö Stockmannin huhti-kesäkuun osavuosikatsauksesta. Lindexin oikaistu liiketulos kohosi 8 miljoonaan euroon.

Koko konsernin oikaistu liikevoitto nousi 24 miljoonaan euroon 15 miljoonasta eurosta. Tulosparannuksesta suuri osa tuli näin olen Lindexistä.

– Lindex kasvoi vahvasti uudistettujen kevät- ja kesämallistojen ansiosta, mikä lisäsi myyntiä kaikilla markkinoilla ja kaikissa kanavissa. Rankat mutta tarpeelliset kustannussäästöt alkavat myös tuottaa hedelmää, kertoo toimitusjohtaja Lauri Veijalainen tulostiedotteessa.

Kustannussäästöt tarkoittavat muun muassa sitä, että Lindex sulkee tappiollisia myymälöitään.

Tavarataloyksikössä Stockmann Retailissa Hullut Päivät -kampanja oli Veijalaisen mukaan jälleen menestys. Myynti hidastui kuitenkin vuosineljänneksen loppua kohti.

– Tavoitteenamme on kompensoida liikevaihdon lasku parantuneella myyntikatteella ja kustannussäästöillä vuoden 2018 aikana kiriäksemme Retailin tulosparannuksen aikataulua. Stockmann Retailin ei kuitenkaan odoteta saavuttavan positiivista liiketulosta koko vuoden osalta, Veijalainen sanoo.

 

 

Stockmann satsasi huhti-kesäkuussa ravintoloihin ja kahviloihin tavarataloissaan. Yhtiön mukaan ravintolat ja kahvilat ovat vastaus asiakkaiden toiveisiin.

Kiinteistöyksikkö Real Estaten kehitys jatkui Veijalaisen mukaan vakaana. Yhtiö sai päätökseen Helsingin Kirjatalon myynnin. Selvitykset Pietarin Nevsky Centren mahdollisesta myynnistä jatkuvat edelleen.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut