Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Töölön kohusaunan todellista käyttöä selvittää nyt Helsingin rakennusvalvonta

Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevan kahdelle kansanedustajalle vuokratun saunatilan tosiasiallista käyttöä selvittää nyt Helsingin rakennusvalvonta. Se toimitti tiistaina saunatilassa tarkastuksen, jonka tarkoituksena oli selvittää, ovatko kansanedustajat Teuvo Hakkarainen (ps.) ja Ville Vähämäki (ps.) käyttäneet vuokraamaansa tilaa asumis- tai toimistotarkoituksiin, siis tilan käyttötarkoituksen vastaisesti.

Saunatilan omistaja, ylikomisario Dennis Pasterstein (kok.) puolestaan kertoi STT:lle saaneensa taloyhtiöltä kirjallisen varoituksen huoneiston hallintaanotosta. STT:n hallussa olevan varoitustekstin mukaan taloyhtiön hallitus katsoo julkisuudessa olleiden tietojen mukaan toteen näytetyksi, että saunatilaa on käytetty yhtiöjärjestyksen vastaisesti. Jos sääntöjen vastainen käyttö ei lopu, taloyhtiö uhkaa ryhtyä toimiin.

Pastersteinin mukaan taloyhtiön hallituksen kirjallinen varoitus on puutteellinen. Hänen mukaansa siitä pitäisi käydä ilmi esimerkiksi se, mihin yhtiöjärjestyksen vastaiseen käyttöön viitataan ja mitä ajankohtaa tarkalleen ottaen tarkoitetaan.

Taloyhtiön isännöitsijä Ari Timonen ei halunnut kommentoida asiaa STT:lle.

Huoneiston hallintaanotto on taloyhtiön ainoita keinoja puuttua esimerkiksi vastikkeiden maksun laiminlyönteihin, huoneiston huonoon hoitoon tai huoneiston käyttötarkoituksen vastaiseen käyttöön, mikäli osakkeenomistaja ei varoituksen jälkeen hoida asioita kuntoon. Hallintaanotto voidaan tehdä enimmillään kolmeksi vuodeksi, ja siitä päättää yhtiökokous.

 

 

Tarkastustilanteessa kansanedustaja Ville Vähämäki päästi saunatilaan sisään Helsingin rakennusvalvonnan ja taloyhtiön edustajat, mutta kielsi sisäänpääsyn STT:ltä. Vähämäki ei kommentoinut asiaa medialle.

Hämärähköön kellariin, jossa saunatila sijaitsee, vie erillinen ovi. Porraskäytävään ja asuinhuoneistoihin pääsee viereisestä ovesta.

Medialle tilannetta kommentoi vain Pasterstein.

– Kaupungin virkamiehet tulivat katsomaan, missä käytössä se tila on, eivätkä lausuneet sen kummempaa tässä vaiheessa, Pasterstein kuvaili.

Pasterstein sanoi toivovansa, että vuokralaiset jatkavat.

– Toivon tietysti, että vuokralainen jatkaa tässä. Jos raportin sisältö on sellainen, että tila on väärässä käytössä, niin silloin joudun reagoimaan siihen ja joko vastustamaan päätöstä tai irtisanomaan vuokralaiset.

Pasterstein kertoo hankkineensa tilan aikanaan itselleen harraste- ja saunatilaksi. Hän on vuokrannut sitä eteenpäin 2000-luvun alkuvuosista lähtien.

Hakkaraisen ja Vähämäen asumisjärjestelyjä selvittävät parhaillaan sekä keskusrikospoliisi että eduskunta.