Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalaislehti: Uusnatsiliikkeen jäsenen epäillään suunnitelleen salamurhia – asesalkku löytyi kotoa

Uusnatsijärjestössä tärkeässä roolissa olevan miehen epäillään suunnitelleen salamurhien tekemistä Ruotsissa, kertovat useat ruotsalaisviestimet.

48-vuotias mies on pidätetty, ja hän odottaa myöhemmin elokuussa pidettävää oikeudenkäyntiä.

Poliisi löysi miehen kotoa Sundsvallista salamurhan tekemiseen sopivan salkun, jonka sisällä olevan aseen voi laukaista salkun kahvasta käsin, kertoo Svenska Dagbladet. Salkun reunassa oli reikä luodin läpipääsyä varten.

Kovalevyllä tietoja kahdesta toimittajasta

Lehden mukaan Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen kuuluvan miehen teon kohteina olisivat mahdollisesti olleet kaksi toimittajaa. Miehen kotoa löytyi myös ohjeita miten tehdä salamurha sekä kovalevy, jolla oli tietoja kahdesta toimittajasta ja muun muassa kuvia heidän kodeistaan, kertoo Sveriges Radio. Molemmilla toimittajilla on yhteyksiä Sundsvalls Tidning -lehteen.

Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon mukaan mies on uusnatsijärjestössä merkittävässä asemassa. Hänet pidätettiin toukokuussa.

Epäillyt murhasuunnitelmat paljastuivat, kun poliisit menivät miehen kotiin hakemaan aseita, joihin miehellä oli aiemmin ollut kantolupa ja jotka nyt piti hävittää, kertoo Helsingin Sanomat. Poliisit löysivät miehen asunnosta myös useita luvattomia aseita.

Syyttäjä uskoo, että salkulla oli tarkoitus tappaa tai vahingoittaa yhtä tai useampaa ihmistä. Mies kiistää kaikki syytteet.

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkautettavaksi Suomessa viime vuoden joulukuussa.

-----

11.8.2018, kello 18.28: Juttu päivitetty kauttaaltaan.