Elsi Katainen yhä lähdössä europarlamenttiin – Pentikäinen miettii asiaa vakavasti

Kaisu Lötjönen

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen ilmoitus palata Suomen politiikkaan avaa mahdollisuuden europarlamentaarikon paikkaan varaedustajille.

Keskustan pielavetinen kansanedustaja Elsi Katainen (kesk.) on näillä näkymin nousemassa parlamenttiin jo Hannu Takkulan (kesk.) paikalle. Takkula on siirtymässä uusiin tehtäviin Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi. Kataisen tilalle eduskuntaan pääsisi liperiläinen Eero Reijonen.

Takkulan tilanne on yhä kesken, mutta Kataisen mukaan hänen siirtymisensä alkaa varmistua.

– Paavon ilmoitus ei ole muuttanut tilannettani mitenkään sitten elokuun. Olen edelleen asennoitunut siihen, että olen lähdössä parlamenttiin, jos joku paikka tulee. Se on aivan sama, onko se Väyrysen vai Takkulan paikka, Katainen kommentoi.

Kataisen jälkeen europarlamentin varaedustajana on Mikael Pentikäinen (kesk.), joka nousee Väyrysen paikalle, jos Katainen siirtyy Takkulan tilalle. Pentikäinen sanoo, ettei ole vielä halunnut miettiä mahdollista europarlamentaarikon paikan avautumista.

– Sitä pitää vakavasti miettiä, jos sellainen tilaisuus avautuu. Mielenkiintoa paikkaan on edelleen, se on tärkeä myös Suomen ja yrittäjien kannalta, nykyään Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana toimiva Pentikäinen sanoo.

– Asiaa täytyy alkaa pohdiskella itsekseen ja käydä keskustelua myös kotona ja työnantajan kanssa, hän lisää.

Pentikäinen uskoo, että Väyrynen aikoo pitää lupauksensa eduskuntaan paluusta, jos häntä ei valita Suomen uudeksi presidentiksi.

– Väyrynen on sanonut johdonmukaisesti, että aikoo palata Suomen politiikkaan. Uskon, että hänen sanansa pitää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.