Voimakas jälkijäristys iski Indonesian Lombokin saarelle

Lombokin saari on kärsinyt pahoin kolmesta maanjäristyksestä. Adek Berry

STT

Maa on järissyt jälleen Indonesiassa Lombokin saarella. Lombokissa mitattiin torstaina 5,9 voimakkuuden jälkijäristys, vain muutama päivä sen jälkeen kun yli 160 ihmistä kuoli voimakkaassa maanjäristyksessä.

Jälkijäristys oli pelottava kokemus monille hätämajoituksessa oleville saaren asukkaille. Joillakin alueilla sunnuntain järistyksen pelastus- ja raivaustyöt ovat yhä käynnissä.

– Olimme jumissa liikenneruuhkassa kuljettaessamme avustustarvikkeita, kun yhtäkkiä tuntui kuin autoomme olisi osuttu takaapäin, se oli niin voimakas, silminnäkijä Sri Laksmi kuvaili jälkijäristystä.

– Ihmiset alkoivat panikoida kadulla ja nousivat pois autoistaan, he juoksivat eri suuntiin liikenteen seassa.

Sunnuntain järistys oli voimakkuudeltaan 6,9 ja se tappoi ainakin 164 ihmistä. 1 400 loukkaantui vakavasti ja yli 150 000 joutui jättämään kotinsa.

Lombokin pohjois- ja länsiosissa kokonaisia kyliä tuhoutui. Pelastustyöntekijät eivät vielä ole päässeet kaikille alueille, ja jälkijäristykset vaikeuttavat avustustyötä.

Balin itäpuolella sijaitseva Lombok on suosittu matkakohde.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut