CNN: Pohjois-Korea palautti USA:lle Korean sodassa kaatuneiden amerikkalaissotilaiden jäännöksiä

Korean sodassa kaatuneiden yhdysvaltalaisten sotilaiden jäännökset tuotiin Pohjois-Koreasta Havaijille. Seuraavaksi ne tutkitaan vainajien tunnistamiseksi. Lehtikuva

STT

Pohjois-Korea on palauttanut Yhdysvalloille Korean sodassa kaatuneiden amerikkalaissotilaiden jäännöksiä. Pohjois-Korean presidentti Kim Jong-un ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump olivat sopineet jäännösten palauttamisesta tavatessaan kesäkuussa.

CNN:n mukaan 55 lippuun käärittyä arkkua on lastattu lentokoneista Honolulussa Havaijilla. Varapresidentti Mike Pence osallistui seremoniaan, jolla sotilasvainajat toivotettiin tervetulleiksi kotimaahan.

Seuraavaksi arkuissa olevat jäännökset on määrä tutkia vainajien tunnistamiseksi.

"Vasta alkua"

Tilaisuudessa pitämässään puheessa Pence kutsui sotilasvainajien jäännösten palauttamista käsin kosketeltavaksi edistykseksi yrityksissä rakentaa rauhaa Korean niemimaalle.

–  Tiedän presidentti Trumpin olevan kiitollinen siitä, että puhemies Kim piti sanansa, hän sanoi.

–  Mutta tämä on vasta alkua. Meidän työmme ei ole tehty ennen kuin kaikkien kaatuneitten sankariemme olinpaikka on saatu selville. Pidämme huolta siitä, että näistä (nyt takaisin Yhdysvaltoihin tuoduista) sankareista tulee ne, jotka näyttävät tietä monien muiden kotiinpaluulle tulevaisuudessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut