Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yliopisto käy läpi homofobisesta kirjoituksesta syytetyn professorin opetusmateriaaleja

Jyväskylän yliopisto aikoo perehtyä huolella homofobiseksi syytetyn kirjoituksen laatineen professorinsa opetusmateriaaleihin, sanoo yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen. Lisäksi yliopisto kuulee opiskelijoita, Hämäläinen kirjoittaa STT:lle lähettämässään sähköpostissa.

– Kyseisen kirjoituksen sisältöistä opetusta tai asennetta emme voi hyväksyä opetuksessamme.

Yliopisto sanoutui keskiviikkona irti professorinsa homovastaiseksi syytetystä kirjoituksesta sen jälkeen, kun opiskelijoita edustava ylioppilaskunta JYY vaati yliopistoa takaamaan turvallisen opiskeluympäristön kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatka kirjoitti Oikea Media -julkaisun vieraskynäpalstalla perjantaina "kampanjasta pedofilian laillistamiseksi". Hän kirjoitti muun muassa joidenkin tutkijoiden esittäneen, että mielikuvat seksuaalisen suuntautumisen synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta luovat perustan myös kampanjalle pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseksi.

– Puolimatkan kirjoituksessa ongelmallista on, että siinä sekoittuvat hänen asiantuntijaroolinsa ja asenteensa. Kyseisessä kirjoituksessa hänen ei tulisi esiintyä yliopistomme professorina ja tiedemaailman auktoriteetilla, Hämäläinen sanoo sähköpostissa.

Hän huomauttaa, että yliopiston periaatteisiin on kirjattu sitoutuminen jokaisen yksilön ja ryhmän kohtelemiseen kunnioittavasti ja arvokkaasti sekä kielenkäytön että muun käyttäytymisen tasolla. Periaatteidensa mukaan yliopisto ei suvaitse syrjintää ja häirintää.

– On selvää, että kyseinen teksti ei ole periaatteidemme mukainen, Hämäläinen sanoo.

Hämäläinen sanoo, ettei halua spekuloida jatkotoimenpiteitä ennen Puolimatkan kuulemista.

Puolimatka sanoi aiemmin keskiviikkona STT:lle, että pitää näkemystä tekstinsä homofobisuudesta väärintulkintana.