Kalifornian suurin maastopalo jatkanut kasvuaan – palossa kuollut ainakin seitsemän ihmistä

Palomiesten mukaan maastopalosta on saatu hallintaan vain noin viisi prosenttia. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Gianrigo Marletta

STT

Yhdysvaltain Kalifornian maastopaloista suurin on jatkanut kasvuaan. Viikko sitten maanantaina alkunsa saanut Carr-palo on polttanut arviolta jo lähes 40 000 hehtaaria maastoa. Vaihtelevat tuulet ja kuivat olosuhteet ovat edistäneet palon leviämistä. Palosta oli sunnuntai-iltana saatu hallintaan vain noin 17 prosenttia.

Palossa on kuollut ainakin seitsemän ihmistä. Sheriffi Tom Bosenkon mukaan sunnuntaina löytynyt seitsemäs uhri ei ollut totellut evakuointimääräystä, vaan oli jäänyt taloonsa. Seitsemän ihmistä on yhä kateissa.

Uutiskanava NBC Newsin mukaan arviolta 40 000 ihmistä on evakuoitu Carrin liekkien tieltä.

Tiedot osavaltiossa riehuvien maastopalojen määristä ovat vaihdelleet. NBC Newsin ja uutistoimisto AFP:n mukaan viranomaiset ovat puhuneet 17 suuresta palosta. Maastopaloihin tukea antava kansallinen virasto taas listaa verkkosivullaan yhteensä kahdeksan sille ilmoitettua suurta maastopaloa.

Paloja on sammuttamassa arviolta 12 000 palomiestä. Alueelle on myös määrätty 600 kansalliskaartilaista avustamaan palokuntaa esimerkiksi tiesulkuja miehittämällä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut