Thaimaassa viimeisetkin luolaan loukkuun jääneet yritetään pelastaa – "Kilpajuoksu vettä ja aikaa vastaan"

Luolaan vangiksi jääneiden poikien pelastustyöt jatkuvat Thaimaassa. Viranomaiset ovat sanoneet, että loput viisi ihmistä tuodaan ulos tiistaina. Lehtikuva

STT

Thaimaassa kaikki loput luolassa jumissa olevat viisi ihmistä aiotaan pelastaa tänään, viranomaiset kertovat.

Pelastustöiden johtaja Narongsak Osottanakorn sanoi toimittajille tarkoituksena olevan, että viiden luolaan jumiin jääneen lisäksi luolasta poistuvat tänään myös lääkäri sekä kolme Thaimaan erikoisjoukkojen jäsentä, jotka ovat olleet luolassa pitämässä huolta pelastettavista.

Päivälle on odotettu sateita, jotka uhkaavat vaikeuttaa pelastustöitä. Pelastajat arvioivat pelastusoperaation olevan tänään vaikeampi kuin kahtena edellispäivänä, kertoo BBC.

Pelastustöiden johtaja on kuvaillut tehtävää kilpajuoksuksi vettä ja aikaa vastaan.

Sukeltajat ja pelastajat ovat jo aloittaneet uuden päivän operaatiossa, joka tähtää luolaan jumiin jääneiden poikien ja heidän valmentajansa pelastamiseen. CNN:n mukaan kaikkiaan 19 sukeltajaa on mennyt tänään luolaan.

Jalkapallojoukkueeseen kuuluvat 12 poikaa ja heidän valmentajansa joutuivat jäämään luolaan kaksi viikkoa sitten, kun sadevesi täytti reitin. Brittiläiset sukeltajat löysivät heidät viime viikolla.

Viranomaisten mukaan jo pelastetut pojat ovat kunnossa

Viranomaisten mukaan luolasta jo pelastetut ovat terveitä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Kahdelle heistä oli annettu antibiootteja sen jälkeen kun heidät oli testattu keuhkokuumeen varalta.

– Kaikki (pelastetut) ovat hyvässä psyykkisessä kunnossa, terveysministeriön edustaja Jesada Chokedamrongsuk kertoi toimittajille Chiang Rain sairaalan luona tiistaina.

Ensin pelastettujen neljän pojan perheet ovat päässeet näkemään lapset ikkunasta, hän sanoi CNN:n mukaan.

Pelastettuja poikia pidetään toistaiseksi karanteenissa siltä varalta, että he ovat saaneet infektioita luolassa ollessaan. Sairaala on lähettänyt heidän testituloksensa laboratorioon Bangkokiin. Pelastetut todennäköisesti pysyvät sairaalassa viikon ajan, koska heidän immuunijärjestelmänsä on heikentynyt, Chokedamrongsuk sanoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut