Pelastusoperaatio jatkuu Thaimaassa tiistaina, 8 poikaa nyt ulkona luolasta

Ambulanssi poistui Tham Luangin luolastolta maanantaina. Lehtikuva

STT

Thaimaan pelastusoperaatio on päättynyt tältä päivältä, kertovat uutiskanavat CNN ja BBC. Pojista turvaan tuotiin tänään neljä. Yhteensä heitä on pelastettu nyt kahdeksan.

Operaation on määrä jatkua huomenna. Luolassa ovat vielä neljä poikaa ja heidän valmentajansa.

– Kaksi päivää, kahdeksan villisikaa, kirjoitti Thaimaan laivaston erikoisjoukkojen edustaja Facebookissa. Villisika viittaa poikien jalkapallojoukkueen nimeen.

Poikien on sanottu olevan kylmissään mutta muuten hyvässä kunnossa.

Sekä tänään että eilen turvaan tuodut ovat lääkärien hoidettavina ja tarkkailtavina. Pelastetut ovat medioiden mukaan karanteenissa, koska heillä voi olla riski saada bakteeritartuntoja.

Jalkapallojoukkueeseen kuuluvat 12 poikaa ja heidän valmentajansa joutuivat jäämään luolaan kaksi viikkoa sitten, kun sadevesi täytti reitin.

Pojille tarjottu lippuja MM-kisoihinPelastusoperaatioon on osallistunut BBC:n mukaan 90 ammattisukeltajaa. Pelastajat ovat sukeltaneet ja uineet poikien mukana reitillä. Operaation sujuminen odotettua paremmin on piristänyt pelastajien tunnelmaa. Vapaaehtoinen Shlomi Aroush kertoi CNN:lle, että tunnelma on piristynyt, vaikka ihmiset ovat tehneet pitkiä päiviä.

– Kahdeksan poikaa on ulkona, ja kaikki ovat positiivisia, hän kertoi kanavalle.

Poikien pelastamista ovat varjostaneet pelot monista eri riskeistä, joita vaikealla sukellusreitillä voi olla. Tunnelmia varjosti myös perjantaina yhden Thaimaan laivaston erityisjoukkojen sukeltajan kuolema.

Operaatio on ollut suuren mediahuomion kohteena koko ajan.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on tarjonnut pojille mahdollisuutta matkustaa Moskovaan jalkapallon MM-kisoihin, mikäli he onnistuvat pelastautumaan ja toipumaan ennen kisojen loppumista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut