Oula Könönen vei Suuren Irvistyskilpailun

Oula Könönen hehkutteli voittoaan kotona Tuusniemellä. Jaana Martikainen

Jaana Martikainen

Savon Sanomien järjestämän Suuren Irvistyskilpailun voittaja on Oula Könönen. Kaksivuotias tuusniemeläispoika veti hyvän kaulan kakkossijan jakaneisiin Laura Känniseen ja Pentti Pitkäseen.

Voittaja suhtautuu menestykseen riehakkain tunnelmin. Palkintopokaali täyttyy hetkessä lahjanameista ja kunniakirja tutkitaan tarkkaan.

Voitostaan häkeltynyt nassikka ei liikutukseltaan pysty juuri pukemaan tunteitaan sanoiksi, mutta Oulan äiti Ulla Könönen kertoo, että voiton tuonut illistyskuva otettiin, kun Oula oli noin puolivuotias.

– Se oli varmaan ensimmäinen kunnon irvistys. Sen jälkeen sama tahti on jatkunut. Oula on ilmeikäs poika ja joskus menee oikein peilin eteen irvistelemään, äiti kertoo.

Nykyään Oula yrittää opettaa irvistyksiä myös pikkuveljelleen Väinölle.

– Oula irvistelee Väinölle koko ajan. Väinö yrittää matkia, mutta ei se vielä saa sellaisia näkyviä ilmeitä. Mutta hiljalleen alkaa muotua samantyylisiä ilmeitä, äiti naurahtaa.

Ehtii Väinökin vielä oppia, sillä ikää on vasta vuosi ja neljä kuukautta. Mestari itse on sentään jo ehtinyt kunnioitettavaan kahden vuoden ja neljän kuukauden ikään.

Voittaja on luonteeltaan vilkas, hyvin omatoiminen ja rohkea kokeilemaan uutta.

– Oula tykkää eniten kaikenlaisista puuhommista. Mummon luona Oula aina haluaa sytyttää saunankin, Ulla Könönen kertoo.

Samanlainen tapaus oli myös äiti pienenä.

– Mitä oma äitini on kertonut, minäkin olen hyppinyt ja kiipeillyt joka puolelle. Esiintyminenkin on kiinnostanut aina.

Naamanvääntelytaito on Oulan ukin peruja.

– Meidän iskä on se kovin naaman vääntelijä, ja tädit ne vasta illisteleekin. Sama taito on tullut minulle ja siskollenikin, Ulla Könönen kertoo.

Könönen ei ole koskaan yrittänyt kahlita poikansa ilmeilytarvetta.

– Elämän iloa pitää olla!

Irvistyskilpailusa annettiin yhteensä 529 ääntä. Voittaja Oula Könönen sai 120 ääntä, kun Laura Känninen ja Pentti Pitkänen napsivat kumpikin 79 ääntä. Kolmoseksi tuli Titta Mönkkönen 71 äänellä.

Voittaja sai palkinnoksi pokaalin ja kunniakirjan lisäksi lahjakortin. Kaikki kymmenen finalistia saivat Savon Sanomien tuotepaketit. Äänestäjien kesken arvotun tuotepaketin voitti Anja Rossinen Rautavaaralta. Savon Sanomat kiittää osallistujia ja äänestäjiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.