Kuopio juhli myös lapsiperheiden kanssa – katso kuvat!

Pohjois-Savon Sieniseuran Kirsti Eskelinen (vasemmalla) opetti Otto ja Elina Haukilehtoa tunnistamaan sieniä. Juha Poutanen

Iida Muhonen

Puijo liikuttaa -tapahtuma järjestettiin sunnuntaina osana viikonlopun Kuopio juhlii -tapahtumia.

– Muut tapahtumat painottuvat perjantaille ja lauantaille, tämä on aidosti koko perheen liikunnallinen päivätapahtuma, Kuopio Festivals ry:n Antti Lyytinen kertoo.

Sää suosi Puijolla liikkuneita. Päivän aikana muun muassa taiteiltiin luonnossa, kerrottiin luontotarinoita, opeteltiin tunnistamaan sieniä, ihmeteltiin hyönteisiä ja perhosia, tutustuttiin kaupungin ulkoilumahdollisuuksiin ja testailtiin rullahiihtoa.

Puijo liikuttaa -tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma oli osa Metsä 2014 -hanketta, tällä kertaa järjestelyvastuu oli Kuopio Festivalsilla. Mukana tapahtumaa toteuttamassa oli kymmenkunta yritystä ja yhteisöä.

Lyytinen uskoo, että Puijolla liikutaan myös ensi vuonna jossakin muodossa.

– Täytyy odotella kävijöiltä ja mukana olleilta toimijoilta palautetta ja pohtia sitten, miten tapahtumaa voisi edelleen kehittää.

Kuopio juhlii -viikonlopun aikana kaupungissa järjestettiin monipuolisesti tapahtumia. Puijo liikuttaa -tapahtuman lisäksi järjestettiin muun muassa Satoa-ruokafestivaalit, Elonkorjuujuhla, Tieteen päivät ja Poliisin päivä. Suureen osaa Kuopion museoista oli viikonlopun aikana vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.