Maa avaruudesta katsottuna – katso kuvat!

Scott Kelly kuvasi Danny-hurrikaanin Atlantilla. Scott Kelly

Iida Muhonen

Nasan astronautin Scott Kellyn avaruuskuvat ovat herättäneet ihastusta sosiaalisessa mediassa. Yhdysvaltalainen Kelly kuvaa avaruusasemalta Maata ja julkaisee upeita otoksiaan päivittäin, joskus jopa useamman kuvan päivässä.

Kelly kuvissa ihastellaan muun muassa hurrikaaneja, valoilmiöitä, luonnonmuodostelmia ja ihmisen muovaamaa maata. Kelly kirjoittaa kuviensa saatteiksi usein oivaltavia ja kantaaottaviakin kommentteja.

– En voi nähdä Kiinan muuria avaruudesta paljain silmin, mutta näen öljykentät läntisessä Teksasissa, Scott kirjoitti erään kuvan yhteyteen.

Twitterin kautta kuviaan julkaisevalla Scottilla on palvelussa jo liki 380 000 seuraajaa.

Kuvat on otettu yli 350 kilometrin korkeudesta, jossa avaruusasema liikkuu yli 28 000 kilometrin tuntivauhtia. Asema kulkee maapallon ympäri noin 92 minuutissa, joten miehistö pääsee kokemaan 16 auringonlaskua ja -nousua joka päivä.

51-vuotias Kelly ja venäläinen kosmonautti Mikhail Kornienko valittiin vuoden tehtävään kansainväliselle avaruusasemalle. Maaliskuussa alkaneen tehtävän aikana on tarkoitus selvittää, miten ihmiskeho reagoi ja sopeutuu avaruuteen. Tuloksia tullaan hyödyntämään tulevilla avaruuslennoilla. Tutkimukseen osallistuu myös Scott Kellyn identtinen kaksoisveli, joka on eläkkeellä astronautin työstä. Kaksosveljesten kehoja tutkitaan ja verrataan toisiinsa.

Scott Kelly ja Mikhail Kornienko ovat viettäneet avaruudessa nyt 160 päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.