Tuhannet liikkuivat Mika Kojonkosken suojeluksessa

Kari Manninen

Seuraliikunnan suurtapahtuma Feel Your Movement 2015 kokosi melkein 6 000 kävijää lauantaina Kuopiossa. Kuopio-hallissa oli esillä laaja läpileikkaus kuopiolaisesta liikuntatarjonnasta, sillä tapahtumassa oli mukana lähes 40 liikuntaseuraa esittelemässä vierailijoille eri lajeja aina frisbeegolfista eri kamppailulajeihin.

Tapahtuman suojelijana toimi Mika Kojonkoski, Suomen olympiakomitean asettaman Huippu-urheiluyksikön johtaja ja menestynyt kuopiolainen mäkihyppyvalmentaja. Hän lähetti videotervehdyksen, kun ei kiireiltään ehtinyt paikalle.

Kuopiolainen harrastaja Antti Mikkonen osallistui miekkailukisaan, joka järjestettiin tapahtumassa eri lajien esittelynäytösten lisäksi.

– Olen harrastanut miekkailua alle vuoden, hän kertoi.

– On mukavaa, että kilpailijoita on lähikaupungeista, muun muassa Mikkelistä ja Jyväskylästä, hän sanoi.

Tapahtuma oli kävijöille ilmainen. Hallissa oli paljon tenavia, nuorisoa ja lapsiperheitä. JohannaTikanoja-Pyöriä ja Mika Pyöriä tutustuivat eri seurojen tarjontaan lastensa kanssa. Erik, 6, ja Joel, 4, kokeilivat innoissaan eri lajeja. Lajitarjontaa oli lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Pienimpien vieraiden suosiossa oli pomppulinna.

Seurojen esittelypisteillä kävijät pääsivät kokeilemaan erilaisia lajeja. Moni ihastelikin esimerkiksi kiipeilyä, jongleerausta ja tanssia. Päälavan lajinäytöksissä nähtiin muun muassa sirkusesityksiä, cheerleadingia sekä perinteisesti suosittu budoshow.

– Halusimme tutustuttaa lapset eri harrastusmahdollisuuksiin. Päivä on ollut mukava, Tikanoja-Pyöriä arvioi.

Feel Your Movement oli nyt viidennen kerran Kuopiossa. Tapahtuman järjestäjänä oli Kuopion Danit, joka on kuopiolaisten kamppailulajiseurojen yhteistyötä edistävä rekisteröity yhdistys.

Järjestelyjen päävastuussa oli jo neljännen kerran Kuopion Danien aktiivi Teemu Rissanen. Hän oli tyytyväinen siitä, että kävijöitä oli runsaasti.

– Tilaisuuden suosio on kasvanut tasaisesti. Arviomme poliisin kanssa, että kävijöitä on noin 5 000–6 000. Viime vuonna heitä oli noin 5 000, hän huomautti.

Tapahtuman tarkoituksena on kannustaa kuopiolaisia liikkumaan, tuoda uudet harrastajat ja liikuntaseurat yhteen sekä edistää kuopiolaisten liikuntaseurojen yhteistyötä. Rissanen kiitti, että vaikka seurat kilpailevat harrastajista, välit ovat olleet sopuisat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.