Joko olet kokeillut suopolkupyöräilyä? Katso video ja kuvat!

Marita Tiihonen

Suomalaisten mieliin on piirtynyt Hannes Heikuran vuoden 1997 lehtikuva ”Loputon tuska”. Siinä hiihtäjäsankari Mika Myllylä harjoittelee kainaloitaan myöten Tervanevan suossa. Sellainen vaatii totista suomalaista sisua.

Hyrynsalmen suopotkupallon MM-kisat ja Pudasjärven korkokukkamekkosuohiihto ovat esimerkkejä suomalaisesta kesähuumorista, joka lähentelee hulluutta. Siihen suo on mitä sopivin alusta.

Mutta miksi rämpiä jaksamisen äärirajoilla, kun asiat voi tehdä helpommin? Kuopiolainen Reijo Vornanen testasi Savon Sanomien pyynnöstä suopolkupyöräilyä. Siihen on nyt mitä mainioin hankikeli eli hankiainen eli hankikanto.

Hankiaisella pääsee paikkoihin, joihin muuten ei ole mitään asiaa. Mielikuvitus peliin ja voi tutustua ympäristöön uudesta näkökulmasta. Vapaudentunne voi yllättää sellaisenkin, joka on tottunut kulkemaan omia polkujaan.

Maastopyöräilyä harrastava Vornanen sanoo pyöräilleensä kaikkialla muualla paitsi järvessä. Suollakin on päästelty kesällä pitkospuita pitkin.

Riistaveden Vartialan suolta löytyi tiistaina kantava kaistale hankipyöräilyyn.

– Kannattaa mennä aukeille paikoille, missä aurinko ehtii sulattaa päivällä hankea yöpakkasta varten. Umpimetsässä ei hanki nyt kanna, neuvoo Vornanen.

Suo on Vornasesta hyvä pyöräilykohde, mutta ei se voita Kallavettä, missä voi pyöräillä saariin tauolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.