City-pilkki Valkeisenlammella: Kirjolohia nousi huimaan tahtiin - katso kuvat

Jerri Koskinen

Riemunkiljahdukset kuuluvat, kun kirjolohia nousee avannosta Kuopion keskustan Valkeisenlammella lauantaina alkuiltapäivästä. Meneillään on jo kymmenettä kertaa järjestettävä City-pilkki. ja

Punnitukseen on reilun tunnin kisailun jälkeen tuotu jo noin 40 kirjolohta ja paljon muitakin kaloja. Osallistujiakin on yhteensä hiukan yli 450, joista noin 80 on junioria eli alle 15-vuotiasta.

Aapo Ruusunen, 11, on kalastanut pikkupojasta asti. Hänen saaliinaan on reilun kilon kirjolohi ja pieni ahven, kun reipas tunti kilpailusta on käyty. Lohi nousi ukin antamalla lohipilkillä. Ruusunen alkaa kairata uudesta paikasta.

– Hyvä on kokeilla monesta paikkaa, sillä kyllähän kalatkin liikkuvat. Kokeilen myös eri syvyyksistä. Kalastaminen on kivaa ja vielä mukavampaa on, kun tulee kalaa, Aapo kertoilee.

Neljän hengen miesporukka ei ole saanut vielä yhtään osumaa kisan puoliväliin mennessä. Se ei lannista tunnelmaa pätkääkään.

– Tämä on vasta lämmittelyä. Aluksi yritimme ahventa ja kirjolohta, mutta nyt jahtaamme särkeä, sillä isoin tähän asti saatu särki on vain 88-grammainen, kertoo koko porukan tunnot iisalmelainen Jari Niskanen.

– Mielenkiinnosta lähdimme. Mukana on aimo annos urheilumieltä ja rakkautta lajiin, kertoo kaveri Kari Alanko Siilinjärveltä.

Ystävykset Anne Kuosmanen Siilinjärveltä ja Arja Moilanen Espoosta eivät pidä tärkeänä sitä, tuleeko kalaa vai ei.

 –Tärkeintä on tämä ulkona oleminen ja vieläpä kaupungin keskustassa. Tämä pilkkiminen on tullut lapsesta asti ihan perintönä, Kuosmanen juttelee.

Puuhamies ja kilpailupäällikkö Pekka Björk iloitsee, että väkeä on noin sata enemmän kuin vuosi sitten. Hän myhäilee, kun punnituksessa käy vilske.

– Juhlavuoden kunniaksi istutettiin vähän enemmän kalaa. Mutta täällä ei tarvitse kiirehtiä. Myös onnella voi pärjätä, Björk kertoo rennon mielen pilkkitapahtumasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.