Kansalta sataa onnitteluita Ruotsin kuninkaalle - Katso kuvat syntymäpäiväjuhlista

70 vuotta täyttävää Kaarle XVI Kustaata voi onnitella ainakin Ruotsin hovin Facebook-sivulla.

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa täyttää vappuaattona 70 vuotta. Juhallisuuksissa on mukana tietenkin myös kuningatar Silvia. Maja Suslin

Outi Laatikainen

Ihmiset ovat intoutuneet onnittelemaan kuningas Kaarle XVI Kustaata muun muassa Ruotsin hovin Facebook-sivulla. Kuningas täyttää vappuaattona 70 vuotta.

Monet toivottavat kuninkaalle onnea varsin ihailevaan sävyyn.

– Lämpimät onnittelut suurena päivänä. Kiitos kaikesta, mitä kuningas perheineen tekee isänmaamme hyväksi. Toivon Jumalan siunausta teille kaikille, kirjoittaa Marianne Munther.

– Olemme ylpeitä ja iloisia ylpeästä ja iloisesta kuninkaastamme ja toivotamme Teidän Majesteetillenne ihanaa 70-vuotispäivää ja paljon paljon onnellisia ja menestyksellisiä vuosia. Hipp hipp Hurra! kirjoittaa Lise-Lotte Pyrén.

– Isot onnittelut teidän majesteetillenne. Toivotamme Teille ihanaa päivää ihanan perheenne kanssa ja monia onnellisia vuosia lisää. Olemme iloisia, että Ruotsilla on niin hieno ja vakaa valtionpäämies näinä epävarmoina aikoina, kirjoittaa Bea Schernhammer Holmgren.

– Onnentoivotuksen lahden toiselta puolen... Asuin Ruotsissa, kun kuningas ja Silvia menivät naimisiin. He tulivat Gröna Lundiin kesällä 1976. Otin kuningasparista kuvan siellä! kirjoittaa Marja Wargh.

Facebookin mukaan Wargh asuu Kokkolassa.

– Toivotan sinulle ihanaa 70-vuotispäivää ja monia onnellisia vuosia yhdessä lastesi ja lastenlastesi kanssa. Olen ylpeä ja iloinen kaikesta, mitä teette Ruotsin hyväksi. Isot onnittelut ja toivon Teille ihanaa ja mahtavaa syntymäpäivää! kirjoittaa Nidhal Saleh Nidhal Nidhaö.

– Isot onnittelut kuningas! Toivottavasti päivästäsi tulee hieno. Tänään voit vähät välittää mediasta ja kaikista typeristä kysymyksistä ja väitteistä. Vastaa vain, että "kumpiko meistä on kuningas, sinä vai minä?" neuvoo Joakim Svensson.

– Haluan onnitella Teidän Majesteettianne suurena päivänä. Ihailen kuningasta ja hänen perhettään heidän tekemästään fantastisesta työstä. Ottakaa vastaan kaikki lämpö ja rakkaus Ruotsin kansalta, kirjoittaa Åsa Lindkvist.

– Isot onnittelut fantastiselle kuninkaallemme syntymäpäivänään. Olemme ylpeitä ja iloisia kuninkaastamme ja toivomme Teidän Majesteetillenne mahtavaa 70-vuotispäivää ja tietenkin monia onnellisia vuosia tulevaisuudessa. Hipp hipp Hurra! kirjoittaa Ann-Charlotte Nordin.

– Isot onnittelut kuninkaallemme! Monia ihania vuosia lisää ja paljon iloa perheesi ja meidän ruotsalaisten kanssa, kirjoittaa Lisa Bäckström.

– Sydämelliset onnittelut ja onnentoivotukset syntymäpäivänänne. Toivon Teidän Majesteetillenne ihanaa päivää yhdessä perheen kanssa, kirjoittaa Gunnar Bjerkli.

Ainakin yhdessä onnitteluviestissä annetaan myös ohjeita, miten kuningas jaksaa koko päivän juhlahumussa.

– Onnea 70-vuotispäivänäsi teidän majesteettiinne! Ottakaa rauhallisesti juomisen kanssa ja juokaa joka toinen lasi vettä, kirjoittaa Micke Huttánus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.