Vinkeä suunnitelma: Linja-autoasema vaihtaa väriä lämpötilan ja melun mukaan - katso kuvat

Päädyn läpikuultava valopylväs voisi vaihtaa väriä esimerkiksi ilmanlaadun mukana. Iisalmen kaupunki/Arkkitehtitoimisto Arkkityypit

Jaana Martikainen

Kun Iisalmen ydinkeskustan asemakaavan muutos saa lainvoiman, Iisalmen kaupunki alkaa todenteolla hakea kumppania linja-autoaseman kiinteistön kehittämiseen.

Suojelumerkintä purkautunee ja linja-autoasemasta on tavoite tehdä liikerakennus. Kaupunki haluaa luopua kiinteistön omistuksesta.

– Kiinteistön hinnan lähtökohta on sen tasearvo. Se meidän täytyy vähintään kiinteistöstä saada, sanoo kaupungin tekninen johtaja Juhani Räisänen.

Räisänen yllättyy itsekin, kun tasearvo kaivetaan kaupungin papereista. Kiinteistön arvo 22 158,74 euroa.

– Onhan se yllättävän pieni. Kun linja-autoasema on niin hyvällä paikalla, täytyy siitä enemmän saada, vaikka edessä onkin kaikki peruskorjaukset.

Kaupunki on teettänyt havainnekuvia ja markkinointimateriaalia siitä, millainen linja-autoasemasta voisi tulla.

Arkkityypit Oy:n havainnekuvissa rakennuksen eteläpäädyn savupiippua jatketaan valopyloniksi – eräänlaiseksi läpikuultavaksi majakaksi, jonka lasipinta saadaan reagoimaan esimerkiksi lämpötilan, valon, melun tai ilmanlaadun mukaan.

Havainnekuvissa on myös toinen näyttävä elementti, pergola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.