Viimeiset jääkelit antoivat kalastajille hyviä saaliita ja suuria kaloja - katso kuvat!

Jani Kettunen ja lähes 10 kiloa painava hauki.

Veijo Miettinen

Pieksämäkeläiset kalastajat Heikki Taivalantti ja Risto Laitinen olivat laskeneet verkkonsa pyyntiin jään alle Juvan Kangasjärvellä. Huhtikuun alussa oli kokemispäivä. Jotakin suurta ja painavaa verkossa tuntui olevan. Melkoinen vonkale verkossa olikin, sillä avantoon ilmestyi valtava kuha, jonka miehet kampesivat onnistuneesti jään päälle. Postin virallinen vaaka näytti kalalle painoksi 10,82 kiloa.

Jäppilästä kotoisin oleva Pekka Suhonen kalastaa Syvänsin Juurikkaselällä. Maaliskuussa oli silmäkooltaan 55 millin verkkoon tarttunut komea siika. Kalalle mitattiin painoksi 2,748 kiloa ja pituutta vonkaleella oli 70 senttiä.

Kuopiolainen Petr Nakhaev uskaltautui vielä huhtikuun puolivälissä narraamaan kaloja pilkillä. Laakalampi Riistavedellä antoi miehelle kenties hänen elämänsä komeimman saaliskalan, sillä avannosta nousi 1,755 kiloa painava ahven.

Maaliskuun viimeisinä päivinä koki kuopiolainen Reijo Hallikainen verkkojaan Kallaveden Pirtinselällä. Ei ollut lainkaan hukkaressu, sillä verkossa oli 4,05 kiloa painava lahna. kala oli 63 senttiä pitkä ja ympärysmittakin reilut puoli metriä.

Kuopiolaiset Timo Tossavainen ja Jani Kettunen ajaa hurauttivat autolla vielä 30. maaliskuuta Pohjois-Kallaveden verkkoavannoille. Naruavantoa avatessa sattui haaveri, kun naru kairattiin vahingossa poikki. Tosin verkkojata ei ollut talven aikana antanut kuin muutaman kuhan. Nyt jata luonnollisesti piti narun katkettua nostaa pois.

Tällä kertaa oli tulossa talven paras saalis. Alkuun tuli kaksi hyvänkokoista kuhaa ja jotakin muutakin tuntui olevan tulossa. Aivan jatan päähän oli tarttunut 9,7 kiloa painava hauki, jolla oli pituutta 114 senttiä. Kaveruksilla oli hyvä kalapäivä, sillä toisessa verkkojatassa oli vielä 5,3 kiloa painava hauki.

Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri on julistanut nuorille perinteisen mestarikalastajakilpailun. Kilpailuaika on jo alkanut vapulta ja päättyy elokuun lopussa. Kilpailu käydään Pohjois-Savon alueella ja siihen saavat osallistua alle 18-vuotiaat nuoret. Sarjoja kilpailussa ovat: mato-onki, venepilkki, perhokalastus ja uistinkalastus.

Tiedot ja valokuvat kalansaaliista tulisi ilmoittaa mahdollisimman nopeasti, sähköpostilla: tiina.karhunen(et)gmail.com. Kesän suurimpien kalojen saajat palkitaan 10.9. Kuopion Kalaryssäyksessä. Kaikkien kilpailuun ilmoittautuneiden kesken arvotaan palkintoja.

Kalatalouden Keskusliitto juhlii 125 taivaltaan. Juhlavuotensa kunniaksi liitto on julistanut kilpailun, jossa se etsii Suomen suurinta silakkaa ja muikkua. Silakoita ei Savon vesiltä löydy, mutta muikkuja varmasti. Kilpailuaika alkoi vapulta ja päättyy syyskuun lopussa. Kilpailuohjeet löytyvät liiton nettisivuilta. Ennätystilastojen mukaan Suomen suurin muikku on painanut 550 grammaa ja se pyydystetty Inarinjärvestä 2004.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.