Varkaus on taas viikon ajan vekarakaupunki, katso kuvat

Vekarat aloittivat festivaaliviikkonsa maanantaina Itsenäisyydenpuistossa Varkaudessa. Aake Roininen

Vuokko Viljakka

Leppävirtalaisveljekset Aukusti, 3, ja Vinski, 5, Ruotsalainen viettävät nyt kesän parasta viikkoa.

Pojat ovat olleet vauvoista asti mukana Vekara-Varkaus -viikon vilinässä Varkaudessa ja odottaneet uuden viikon alkua keväästä asti.

Viikon avajaisia vietettiin maanantaina. Vinski pukeutui juhlan kunniaksi äidin, Tiina Laitisen ompelemaan turtless-pukuun ja Veeti dinosaurukseksi.

Äiti, pojat ja 1-vuotias pikkuveli Lassi aikovat käydä joka päivä Varkaudessa kuten useat tuhannet muutkin vekaraikäiset.

Veljesten odotetuin juttu, Seikkailujen saari on vielä edessä. Saareen on tällä kertaa avattu Ravintola Vilske.

Perhe hyppää katujunaan, jos kohteet sattuvat sopivasti sen reitille. Vekaraperheen ruokahuolto toimii äidin eväillä ja Varkauden mummolan herkuilla.

Lasten festivaaliviikkoa vietetään jo 22. kerran Varkaudessa. Viikkoon mahtuu yli sata erilaista tapahtumaa, esitystä, kilpailua ja työpajaa.

Tapahtumiin odotetaan noin 25 000 kävijää. Teema on tällä kertaa ruoka ja siksipä vekarakummi 2016, julkkiskokki Pipsa Hurmerinta opettaa työpajassaan lapsia valmistamaan herkkuhampurilaisia nyhtökaurasta.

Lapset saavat viikon aikana myös maalata värikkäitä ruokalautaisia katuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.