Lentonäytös veti katsojia, katso kuvat!

Konsta Tervo (vas.) ja Aapo Tervo tulivat isänsä kanssa Tampereelta asti nähdäkseen lentonäytöksen. Aake Roininen

Alisa Vänttinen

Aapo ja Konsta Tervo kertovat suihkukoneiden olevan paras asia Tour de Sky 2016 -lentonäytöksessä Siilinjärvellä. He ovat kiertäneet isänsä Jarkko Tervon kanssa lentonäytöksiä jo useana vuonna ympäri Suomea. Tämän päivän epävakainen sää ei haittaa perhettä.

– Olemme varautuneet lämpimillä vaatteilla. Toivotaan vaan, että lentokoneet pääsevät lentämään, jotta pääsemme näkemään näytöksiä, Jarkko Tervo sanoo.

Lentonäytös on kerännyt yllättävän paljon kävijöitä, kertoo Tour de Skyn lehdistövastaava Jukka Nykänen. Paikalle on saapunut hänen mukaansa varhaiseen iltapäivään mennessä jo reilu 5 000 kävijää ja lisää on tulossa. Nykänen odottaa tapahtumaan tänään 7 000 kävijää.

– Täällä on pelättyä paljon parempi sää. Koneet pystyvät kyllä lentämään myös sateessa, mutta jos pilven alaraja tulee liian matalalle, se haittaa esityksiä. Näkyvyys huononee myös sateella, Nykänen kertoo.

Taivaalla lentää muun muassa ilmavoimien suihkukoneet Hornet, Midnight Hawks ja Hawk. Kotimaisten esiintyjien lisäksi tapahtumaan on tullut esiintyjiä Ruotsista, Romaniasta, Saksasta, Englannista ja Latviasta. Lento-ohjelman lisäksi tapahtumassa on myös lentokoneiden ja helikoptereiden maanäyttely. Yhteensä tapahtumassa on mahdollista nähdä taivaalla tai maassa yli 40 konetta. Tapahtuma jatkuu vielä huomenna.

 

Lue lisää sunnuntain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.