Entinen sotilassukeltaja kuoli auttaessaan luolaan juuttuneita thaipoikia

Thaimaalaiset sukeltajat valmistautuivat pelastusoperaatioon torstaina. Lehtikuva

STT

Thaimaan armeijan entinen sukeltaja on kuollut yrittäessään auttaa luolaan vangeiksi jääneitä poikia ja heidän jalkapallovalmentajaansa.

CNN:n mukaan sukeltaja oli palaamassa viemästä pojille happisäiliöitä, kun häneltä itseltään ilmeisesti loppui happi ja hän menetti tajuntansa. Hänen ystävänsä yritti turhaan pelastaa hänet.

Kaksitoista poikaa ja heidän valmentajansa ovat olleet vankeina luolassa jo kohta kaksi viikkoa. Heitä auttamassa ja heidän pelastamistaan suunnittelemassa on Thaimaan laivaston sukeltajia ja vapaaehtoisia eri puolilta maailmaa. Myös Suomesta on mukana ainakin yksi luolasukeltaja.

Vaarallinen pelastusoperaatio

Poikien pelastaminen luolasukeltamalla olisi vaarallista sekä pelastajille että pojille, joista monet eivät osaa uida. Kokeneiltakin luolasukeltajilta kestää kuutisen tuntia päästä kallionkielekkeelle, jossa pojat ovat.

Pojat ja heidän valmentajansa jäivät vangeiksi luolaan, kun äkillinen rankkasade aiheutti tulvan, jonka seurauksena luolaan johtavat käytävät jäivät veden alle. He olivat päiviä ilman ruokaa ja puhdasta juomavettä ennen kuin kaksi brittiläistä luolasukeltajaa löysi heidät maanantaina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut