Lauttaturmassa katosi kymmeniä ihmisiä ja suuri rahasumma Indonesiassa

Indonesian lauttaturmassa hukkuneiden omaiset viettivät muistotilaisuutta Pohjois-Sumatralla. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / LAZUARDY FAHMI

STT

Indonesiassa tapahtuneessa lauttaturmassa on hukkunut ainakin noin 30 ihmistä ja kateissa on 40 ihmistä. Alus ajoi karille lähellä Sulawesin saarta tiistaina.

Lautalta on myös kadonnut suuri summa rahaa. Lastina oli rupioita noin 1,7 miljoonan euron arvosta. Rahoja ja niiden kahta vartijaa ei ole löydetty, viranomaiset kertoivat keskiviikkona.

Lautalla matkustaneen ottama kuva onnettomuustilanteesta. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / BADAN NASIONAL PENANGGULANGAN BENCANA / Handout

Matkustajia pelastettiin pienillä kalastusaluksilla, koska isommat alukset eivät päässeet turmapaikalle myrskyn takia. Onnettomuuslautalta saatiin pelastettua 70 ihmistä.

Lautta oli matkalla Sulawesilta läheiselle Selayarin saarelle, kun se alkoi vajota kovassa tuulessa ja aallokossa. Liikenneministeriön mukaan kapteeni ajoi tarkoituksella karille, jotta alus ei uppoaisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.