Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Helsinki Pride -kulkueeseen osallistuu lähemmäs 100 000 ihmistä

Helsinki Pride -kulkueeseen osallistui tänään jopa 100 000 ihmistä, arvioi Helsingin poliisi Twitterissä. Ylikomisario Jari Taposen mukaan kulkue oli selvästi suurin, joka Helsingissä on kuunaan järjestetty.

Poliisi arvioi aiemmin, että kulkueeseen osallistuisi noin 40 000 ihmistä. Taposen mukaan vielä odotuksiakin suurempi osallistujamäärä ei silti aiheuttanut hankaluuksia.

– Tunnelma on hyvä ja ihmisiä on paljon. Kyllä kaupungin kaduille ihmisiä mahtuu, Taponen sanoi päivällä.

Kulkue lähti liikkeelle kello 13 Senaatintorilta kohti Kaivopuistoa. Kulkueen etunenässä oli 12 rekkaa, jotka kuljettivat osallistujia useista eri organisaatioista, järjestöistä ja yhdistyksistä.

Poliisi oli paikalla turvaamassa tapahtuman kulkua. Poliisin mukaan kulkue sujui rauhallisesti ilman häiriötekijöitä.

Viime vuonna Helsingin Pride-kulkueessa marssi 35 000 ihmistä.

Seta: Keskustelu translaista näkyy Priden suosiossa

Edellisvuosista moninkertaistunut kävijämäärä liittyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavan ihmisoikeusjärjestö Setan mukaan erityisesti paljon puhuttaneeseen translakiin.

– Translain muutostarve on välitön, ja uskon, että se on kiinnittänyt ihmisten huomiota siihen, että täytyy lähteä marssimaan oikeuksien puolesta, sanoo Setan puheenjohtaja Viima Lampinen.

Lampisen mukaan myös maailmanpolitiikan ilmapiirillä on osuutensa asiaan.

– Maailmanpolitiikassa on kiristynyt ilmapiiri, jossa asenteet ovat polarisoituneet ja vihapuhe arkipäiväistynyt erityisesti sosiaalisessa mediassa. Se on saanut ihmisiä miettimään, että oikeuksia pitää puolustaa.

Lampisen mukaan Pride on viimeistään nyt kasvanut kaikkia suomalaisia koskettavaksi tapahtumaksi.

– Tuntuu, että tästä on tullut tavallaan kansanjuhla, henki on rakkaudentäyteinen. Päivän mittaan vallinnut fiilis on tosi yhteisöllinen. Toivottavasti kaikkialla muuallakin ympäri maailman henki olisi samanlainen kuin Helsingissä.