Hölkkäävät turvamiehet ympäröivät Kim Jong Unin autoa – katso kuvia historiallisesta vierailusta

Kaisu Lötjönen

Etelä-Korean puolella vieraileva Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un on herättänyt runsaasti huomiota eri puolilla maailmaa. Valokuvaajien ottamissa kuvissa näkyy esimerkiksi Kimin suuri turvamiesten joukko, jotka jopa juoksevat auton vierellä, kun Kim siirtyy paikasta toiseen.

Paikalla olevat mediat ovat raportoineet, että turvamiehet näyttävät olevan hyvin varusteltuja korvanappeineen ja aseineen.

Kim jong Un siirtyi Koreoiden huipputapaamisesta Etelä-Koreasta takaisin omaan maahansa lounaan ajaksi. Kuvissa näkyy, kun 12 turvamiehen joukko hölkkää auton vierellä takaisin pohjoiseen.

Koreiden johtajien tapaaminen on sisältänyt myös runsaasti symboliikkaa. Nurmikoille on istutettu rauhaa symboloivia kukkia, ja jopa huipputapaamisen pöytä on vaihdettu kulmikkaasta pyöreäreunaiseen.

Etelä-Korean pääkaupungin Seoulin kaupungintalon eteen on tehty valtava taideteos, jossa Koreat ovat yhdistyneet yhdeksi maaksi.

Koreoiden johtajat tapasivat Rauhan talossa. KOREA SUMMIT PRESS / POOL

Myöhemmin Koreiden johtajat istuttavat yhdessä rauhan puun yhteiselle rajalle. Puun siemenet ovat vuodelta 1953, samalta vuodelta, kun Koreoiden sota päättyi. Rauhaa ei kuitenkaan koskaan ole virallisesti solmittu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.