Laku-lappis putosi jäihin ja selvisi uintireissultaan: Katso kuvat!

Omistaja Satu Nikulainenkin oli Lakua vastassa rannassa. Pohjois-Savon pelastuslaitos

Jerri Koskinen

Jäihin pudonnut labradorinnoutaja selvisi hengissä Rautalammilla maanantaina. Se oli lähtenyt Liimattalan kylällä retkelleen Sääksijärvelle kello yhdentoista aikaan, kun jää petti koiran alta noin 300 metrin päässä rannasta.

Ylipalomies Jukka Korhonen kertoo, että sisukas koira uiskenteli avannossa 20–30 minuuttia, kunnes pintapelastaja haki sen lautalla rantaan.

– Se jaksoi uida niin pitkään, mutta kyllä sitä hytisytti, ja kylmä sillä oli, mutta kunnossa koira on. Omistaja aikoo käyttää sitä eläinlääkärillä, Korhonen kertoo.

Koiraa hakiessa jää petti monesti pintapelastajankin alta. Korhonen varoittaakin ihmisiä heikoista jäistä.

Omistaja Satu Nikulainen kertoo, että he ovat joka vuosi jäiden lähdön aikaan varmistaneet, että heidän rakas Laku-koiransa ei pääse yksin ulos.

– En tiedä, mistä se oli päässyt ja mitenkä. Rannatkin ovat sulat. Me olimme jo itse matkalle pois päin, kun saimme ilmoituksen. Koiralla oli vahti, mutta vahinkojahan sattuu. Olemme asuneet tässä kahden järven rannassa koko sen ajan, kun Laku on elänyt, eikä koskaan ole tapahtunut tällaista.

Nikulaisen mukaan Laku on jo saatu lämmitettyä, ja se on jo hyvässä kunnossa.

– Ainut vaan, että kannuskynsi oli irronnut. Mutta tuossa tuo jo ruokaa odottaa ja kärkkyy. Olemme tosi kiitollisia kaikille pelastustoimeen osallistuneille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.