Haukkuja ja hännänheilutusta Sawo Show'ssa - katso kuvasarja

Maija Kärki siistii isovillakoira Blancan häntää ennen kehään astumista. Matias Honkamaa

Kia Kilpeläinen

Kolmipäiväinen Sawo Show kokosi lauantaina yhteen koiranäyttelyihmisiä eri puolilta Suomea ja Eurooppaa.

Hieman harmaasta säästä huolimatta tunnelma oli iloinen.

Nivalassa asuva Heidi Karvosenoja oli tuonut näyttelyyn parivuotiaan vehnäterrierinsä Vallun. Hän muistutti, ettei näyttelytoimintaa saa ottaa liian vakavasti, vaan sen on aina pysyttävä pelkkänä harrastuksena. Vallu on Karvosenojan ensimmäinen vehnäterrieri, mutta kotona on myös pari saksanpaimenkoiraa, joita ei käytetä näyttelyissä.

– Oma koira on aina paras koira huolimatta siitä, menestyykö se näyttelyssä, vai ei.

Vallu tavoitteli lauantaina avoimessa luokassa sertifikaattia. Karvosenoja ei esittänyt koiraansa itse, vaan handlerina toimi Emilia Mäkinen.

Suvi Nousiainen esitti näyttelyssä puolestaan tuttavansa partacollien, Sonin. Hän kertoi luottavansa Sonin esiintymistaitoihin.

– Sonilla on kehässä aina hyvä meininki.

Sawo Show kokoaa jokaisena päivänä yli 3 000 näyttelykoiraa Sorsasalon raviradalle. Näyttelyn teemana on tänä vuonna nuoriso.

Teemaan liittyen sunnuntaina järjestetään Kennelliiton valtakunnallinen Nuori koirataituri 2016 -kilpailun osakilpailu.

Jokaisena päivänä järjestettävään kansainväliseen koiranäyttelyyn osallistuu 265 eri koirarotua. Koiria tulee Suomesta, muista Pohjoismaista, Venäjältä ja Keski-Euroopasta.

Päivän kaunein koira (bis) valitaan joka päivä. Sunnuntaina pidetään kolmen päivän parhaiden koirien kilpailu super bis -tittelistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.