Autoharrastajat kokoontuivat Kuopion Kolmisopessa

Neitsytmatka vuoden 1982 Mercedes Benzillä toi imatralaisen Iiro Sorvalin Kalis-tapahtumaan. Marko Happo

Liisa Kauppinen

Kolmisopen Citymarketin parkkipaikalla soi lauantai-iltana Daruden Sandstorm, kun autoharrastajat esittelivät menopelejään Kalis-tapahtumassa. Värikkäät vanteet ja madalletut pohjat näyttivät olevan rassaajien erityisessä suosiossa.

Imatralainen 22-vuotias Iiro Sorvali on tuonut näytille Mercedes Benzinsä vuodelta 1982, jonka erikoisuutena ovat länsisaksalaiset kilvet. Kahden ja puolen vuoden aikana "vanha romu" on kokenut nuoren miehen käsittelyssä todellisen muodonmuutoksen: auto on saanut muun muassa uuden maalipinnan, istuimet ja verhoilun.

– Auto ei ole vielä luotettava, mutta ainakin ajo Imatralta tänne sujui hyvin. Neitsytmatkaksi se on mielestäni ihan hyvä suoritus, Sorvali sanoo.

Myös siilinjärveläinen koneistaja Herkko Toivanen, 28, on saapunut tapahtumaan esittelemään autoaan. Vuosimallia 1986 olevan Volvon konepellin alta löytyy etuvetoinen moottori, jonka Toivanen on rakentanut alusta lähtien itse. Auton sisäpuolella kilpa-autoilun tunnelmaa tuovat 6-pistevyöt ja turvakaaret.

– Turvakaarien tarkoitus on, ettei katto tule sisään, jos lentää vaikka ympäri, rata-autoilua harrastava Toivanen selvittää.

– Nyt oli ensimmäinen kerta, kun toin näytille. Samalla tutustuu muihin harrastajiin, kun ihmiset tulevat kyselemään autosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.